Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δράση για ωράριο και Συλλογικές Συμβάσεις

O κοινός συντονισμός της αγωνιστικής δράσης των μικρεμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των εργαζόμενων, αγροτών και φορέων συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε, χτες, στη Λάρισα για την επιχειρούμενη αντιδραστική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση του ωραρίου και τα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του νομού, μεταξύ των οποίων, οι: Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ κ.ά.

Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη, το εξοντωτικό ωράριο των καταστημάτων, η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας γίνονται προς όφελος των πολυκαταστημάτων και κατά συνέπεια για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, όπως στοχεύει και η επιχείρηση κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Π. Λιόλιος, αντιπρόεδρος του ΕΚΛ, επισήμανε ότι εργαζόμενοι, μικρέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται να συσπειρωθούν σ' ένα κοινό μέτωπο για ν' αντιπαλέψουν μαζί την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους, καθώς κοινός είναι ο εχθρός, κοινός και ο στόχος.

Την πρόταση των εμποροϋπαλλήλων για την οργάνωση κινητοποιήσεων στο επόμενο διάστημα και το διεκδικητικό πλαίσιο, που είναι του ΠΑΜΕ, παρουσίασε στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Συλλόγου τους Β. Σταμουλάκης. Ανάμεσα στ' άλλα, η πρόταση περιλαμβάνει συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φλεβάρη, συμβολικό αποκλεισμό πολυκαταστημάτων και τη διοργάνωση πανθεσσαλικής συγκέντρωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, την περασμένη βδομάδα, τα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Θεσσαλίας, στα τέλη Φλεβάρη ή στις αρχές Μάρτη θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα, απ' όπου κατάγεται ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ