Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δε θέλει συνδικαλιστές στο σχολείο

Με πρωτοφανείς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, απειλές και ειδοποιώντας την αστυνομία «υποδέχτηκε» διευθυντής δημοτικού σχολείου, μία συνδικαλίστρια αντιπρόεδρο Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στερώντας της ουσιαστικά το συνδικαλιστικό δικαίωμα να επισκέπτεται τους χώρους εργασίας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο Τρύφωνας Καλμπούρης, διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, επιτέθηκε φραστικά εναντίον της Νινέτας Αλτάνη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης» Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και Λυκόβρυσης και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, όταν εκείνη επισκέφθηκε το σχολείο για κάποιο θέμα του Συλλόγου.

«"Απαγορεύεται να έρθεις, θα παίρνεις άδεια πρώτα, δεν αναγνωρίζω κανέναν συνδικαλισμό". Με αυτά τα λόγια ο διευθυντής του σχολείου, απέδειξε ότι αυτό που τον έχει ενοχλήσει - όπως ο ίδιος ομολόγησε στο παραλήρημά του - είναι η συνεχής και ουσιαστική επαφή μας, σαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και με τα σχολεία της περιοχής μας και με τους δασκάλους. Η δράση του ΠΑΜΕ και η επαφή μας με τα σχολεία, έχει προφανώς ενοχλήσει κάποιους διευθυντές, απ' αυτούς που νομίζουν ότι τα σχολεία είναι ιδιοκτησία τους και πεδίο για λαμπρή προσωπική καριέρα "μάνατζερ"», δήλωσε στον «Ρ», η Νινέτα Αλτάνη. Η συνδικαλίστρια καταγγέλλει ότι τις προηγούμενες μέρες ο Τρ. Καλμπούρης, επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά εναντίον του προέδρου της Ενωσης Γονέων, όταν προσπάθησε να επισκεφθεί το σχολείο.

«Αμφισβητεί με τη στάση του ευθέως το δικαίωμα ακόμα και του ΔΣ του Συλλόγου να έρχεται σε επαφή με τους δασκάλους που είναι μέλη του. Αυτό δηλαδή που ούτε στις πιο μαύρες εποχές, ούτε ο πιο αντιδραστικός εγκέφαλος, δεν τόλμησε να σκεφτεί. Επομένως, είναι ευθύνη συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος, των Συλλόγων και της ΔΟΕ, να υπενθυμίσουν σε κάποιους διευθυντές αυτού του είδους, ότι δεν είναι δικαίωμά τους να εμποδίζουν τη δράση των συνδικαλιστών, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την επικοινωνία των συναδέλφων με το σωματείο τους. Να τους καταγγείλουν», κατέληξε η Ν. Αλτάνη. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Τσικρικάς, σε επικοινωνία που είχε ο «Ρ» μαζί του, απέφυγε να πάρει θέση. Το θέμα θα συζητούνταν χτες κατά τη διάρκεια του ΔΣ του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ