Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Θέλει εκπαίδευση με... σπόνσορες

Καταγγελία της «Δημοκρατικής Ενότητας» Κορυδαλλού

Με... αναμνηστική πλακέτα τίμησε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου (εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ), τον ιδιοκτήτη του «ΙΕΚ ΞΥΝΗ», σε εκδήλωση αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Ο δήμαρχος τίμησε τον επιχειρηματία (με το αιτιολογικό ότι έδωσε τέσσερις υποτροφίες για τις σχολές του σε παιδιά εργαζομένων του δήμου), ενώπιον όλων των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης, κάνοντας την καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Φυσικά, ο κ. Ξυνής άδραξε την ευκαιρία για να δηλώσει χαρούμενος που τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν για τη δημιουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων! Ολα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που τα δύο κόμματα, μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος, επιχειρούν να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιος είχε πρώτος την ιδέα να ξεπουληθεί η γνώση στους ιδιώτες και τους επιχειρηματίες.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ο Στ. Χρήστου δίνει αναμνηστικές πλακέτες στον ιδιοκτήτη του «ΙΕΚ ΞΥΝΗ», όταν στην πόλη του Κορυδαλλού το πρόβλημα της έλλειψης σχολικών αιθουσών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Τα Γυμνάσια λειτουργούν σε διπλοβάρδια. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Το 1ο ΤΕΕ στεγάζεται εξ ολοκλήρου σε προκάτ αίθουσες.
  • Στην αυλή του 6ου Δημοτικού τοποθετήθηκαν προκάτ αίθουσες για να στεγαστεί και το 8ο Δημοτικό σχολείο.
  • Το «Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού» είναι χωρίς κτίριο μετά το σεισμό της 8ης Ιανουαρίου και η προοπτική που δίνει ο δήμαρχος είναι να στεγαστεί και αυτό σε προκάτ αίθουσες και, μάλιστα, παράνομα και με υπέρβαση των όρων δόμησης.

Κι ενώ οι ευθύνες του δημάρχου είναι τεράστιες γι' αυτή την κατάσταση, ο ίδιος κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης και τους «σπόνσορες» και χορηγούς που έχει ο δήμος να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή...

«Δίνει την εκπαίδευση στο κεφάλαιο»

Η «Δημοκρατική Ενότητα» καταγγέλλει τον δήμαρχο και την παράταξή του για τις προσπάθειές τους να ιδιωτικοποιήσουν υποχρεώσεις και δραστηριότητες του δήμου που πρέπει να τις προσφέρουν δωρεάν στο δημότη και για την προσπάθειά τους να δώσουν βορά στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο την καθαριότητα, τον πολιτισμό και σήμερα την εκπαίδευση.

Παράλληλα, καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και όλο το λαό του Κορυδαλλού να αγωνιστούν για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια και να συσπειρωθούν γύρω από τη «Δημοκρατική Ενότητα» για να διευρύνουν το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και μόρφωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ