Κυριακή 5 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Να μην ξεχνάς τα γάντια του μποξ

Κείμενο εξόχως φιλοσοφικόν, πρακτικόν και παρηγορητικόν υπέρ των αναξιοπαθούντων Νεοδημοκρατών και ενάρετων μικροαστών πρασινοφρουρών

1. Οταν ακούς να μιλάνε για πολιτική ουδετερότητα, για νηπτική απάθεια και προσωπική σωτηρία, τρέξε γρήγορα στο πιο κοντινό μαγαζί και αγόρασε γάντια του μποξ.

2. Οταν ο Χριστόδουλος, γνωστός ως απολίθωμα του Θεού, δηλαδή του «καθρέφτη καθρεφτάκι μου», βρίζει με το χειρότερο τρόπο όσους τολμούν να μιλάνε για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, μην απαντάς - αγόρασε γάντια του μποξ.

3. Οταν ο Αμος Οζ, γνωστός σιωνιστής διανοούμενος, τολμά εντελώς ξετσίπωτα να ζητά να εισβάλουν στη Γάζα τα στρατεύματα της Αιγύπτου και της Ιορδανίας εναντίον των Παλαιστινίων, μην απαντάς - αγόρασε γάντια του μποξ.

4. Οταν οι μικροαστοί της Δημοκρατίας του κάμπριο ενδιαφέρονται ξαφνικά για τα κοινά, μην απαντάς - αγόρασε γάντια του μποξ.

5. Οταν η Σοσιαλδημοκρατία, η χαριτωμένη κόρη του Ιμπεριαλισμού, ζητά από τη Χαμάς να γονατίσει μπροστά της, μην το σκέφτεσαι - αγόρασε γάντια του μποξ.

6. Οταν το απανταχού σκυλάδικο σταματά για μία φορά να σπάει πιάτα για να τιμήσει το έτος του Μότσαρτ, μην ξαφνιάζεσαι - αγόρασε γάντια του μποξ.

7. Οταν οι τεχνικοί της εξουσίας, οι τα φαιά φορούντες, για ηθική λαλούντες, μακιγιάρουν το πρόσωπο της καθημερινότητας, μην σε τρομάζει η εικόνα - αγόρασε γάντια του μποξ.

8. Οταν ο βασιλεύς των χουντικών Κωνσταντίνος εμφανίζεται δημόσια στο νέο του ρόλο, του θύματος, φόρεσε αμέσως γάντια του μποξ.

9. Οταν οι καλλιτέχνες θέλουν να μην ξέρουν τι λένε, αλλά όλα τα κάνουν, γύρνα τους την πλάτη και σφίξε τα γάντια του μποξ.

10. Κάθε φορά που σε ζυγίζουν και τα δόντια σου εξετάζουν, ακόμα και τότε μπορείς - αγόρασε γάντια του μποξ.

11. Στην εκκλησία, στις συναυλίες, στις καθωσπρέπει ομιλίες των γνωστών φελλών, κυρίως στην έρημη την ποντικίνα κυρία Ακαδημία των Αθηνών, πήγαινε επίσημα ντυμένος, φορώντας τα γάντια του μποξ.

12. Οταν σου μιλάνε για την κυρία Ευρώπη και τα καλά της, άφησε κάτω το καλάθι με τα κεράσια και αγόρασε γάντια του μποξ.

13. Οταν η κρατική τηλεόραση συμπεριφέρεται ως άπορη κορασίδα που έχασε την παρθενιά της ξαφνικά για την ακροαματικότητα, να την πιστέψεις, αλλά αγόρασε γάντια του μποξ. Οταν η ιδιωτική τηλεόραση με τόσους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους προσπαθεί να σε βρωμίσει συστηματικά, μην κλείσεις ποτέ την οθόνη, αλλά σήκωσε μπροστά της επιδεικτικά τα γάντια του μποξ.

14. Στα έργα κάθε επίκαιρης μεγαλόσχημης μετριότητας της τέχνης, όπου σταθείς και όπου βρεθείς, κρέμασε πάνω της σαν κουδούνια δύο όμορφα γάντια του μποξ.

15. Οσοι εξομολογούνται παντοιοτρόπως, ήγουν: σε ράσο επάνω μαυροφόρο, στης τηλεόρασης τα επίκαιρα ζωντανά, στου ψυχαναλυτή το μελαγχολικό κρεβάτι, σε τάφο ανοιχτό, στης ερωμένης τα κλειστά αυτιά, στα ζαλισμένα «μπλε» και «πράσινα»... παπαγαλάκια της συμφοράς, ας μη λησμονούν, μαζί με τα παραμύθια που καταθέτουν της θρυλικής της Χαλιμάς, στο ρινγκ της άχαρης ζωής μας τα γάντια του μποξ να έχουν πάντα κοντά.

16. Σε όσους ονειρεύονται μια δευτέρα, ακόμη και τρίτη Παρουσία, ανάσταση αν προσδοκούν επιφανών νεκρών, στον άγιο Πέτρο να σταθούν αν θέλουν, όχι σαν δούλοι, μα άρχοντες, αξιοπρεπώς - ακόμα και εκεί να μην ξεχνάνε τα αθάνατα γάντια του μποξ.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ