Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΠΑΠ
Ωμός εκβιασμός για τη σύμβαση

Την προκλητική και εκβιαστική τακτική απέναντι στους διοικητικούς υπαλλήλους ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ) εξακολουθούν να τηρούν εδώ και ένα χρόνο κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρίας, αρνούμενες την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2005.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΗΛΠΑΠ, που είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ευρύτερα δημόσιο τομέα, με αποκλειστική ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας, ακόμα δεν έχουν υπογράψει τη ΣΣΕ του προηγούμενου χρόνου. Μάλιστα, η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση στον ΟΜΕΔ (διαιτησία) σήμερα αρνείται να συμμορφωθεί με την πρόταση της διαιτησίας για τη χορήγηση - και στους διοικητικούς υπαλλήλους - της αύξησης που έλαβαν οι οδηγοί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εκβιάζει τους εργαζόμενους να διαλύσουν το σωματείο τους και να αποδέχονται τις συμβάσεις που υπογράφει η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ! Μόνο σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή εάν οι εργαζόμενοι εκχωρήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, εκβιάζει η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, ότι θα καταβάλει τις αυξήσεις στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ καταγγέλλει για εκβιασμό και αυθαιρεσία τη διοίκηση της εταιρίας, ζητά την παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργών και προειδοποιεί ότι εάν συνεχιστεί αυτή η αυθαιρεσία, κυβέρνηση και διοίκηση θα φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για οποιαδήποτε αναταραχή προκληθεί στον Οργανισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ