Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης

Συνεπής στην αντικομμουνιστική γραμμή και στο αντιΚΚΕ κόμπλεξ της, η «Κυριακάτικη Αυγή», για ακόμη μία φορά διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, προσπαθώντας να εμφανίσει ότι δήθεν μαζί με την «ευρύτερη δεξιά» καταψήφισε την «προοδευτική» Εκθεση του ευρωβουλευτή Κατάνια για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Είναι τέτοια η «ευρωλαγνεία» της «ΑΥΓΗΣ» και του ΣΥΝ, που δε διστάζουν να παραμορφώσουν το περιεχόμενο της Εκθεσης, παρουσιάζοντάς το σαν δήθεν θετικό για τους μετανάστες, αποκρύπτοντας ότι ολόκληρη η Εκθεση αποτελεί απαράδεκτη προσπάθεια να επαναφέρει από το παράθυρο βασικές αρχές του «ευρωσυντάγματος» που οι λαοί της ΕΕ απέρριψαν πανηγυρικά.

Στην πραγματικότητα η Εκθεση αυτή χρησιμοποιεί τη λεγόμενη ευρωπαϊκή ιθαγένεια σαν ιδεολογικό όχημα για να στείλει «σημαντικό μήνυμα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος για το ευρωσύνταγμα... και θα συμβάλει στο αίσθημα του ανήκειν στην ΕΕ... και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας....». Ο ΣΥΝ διαμαρτύρεται γιατί... δεν προχωρά η προώθηση ενός άλλου «καλού» ευρωσυντάγματος. Ο ΣΥΝ αποκρύπτει συνειδητά ότι από τα 40 άρθρα της Εκθεσης μόνο τα 6 αφορούν την απονομή πολιτικών δικαιωμάτων στους μόνιμους κατοίκους των κρατών-μελών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν αντιδραστικό παραλήρημα, που επιχειρεί να θεσμοθετήσει από την πίσω πόρτα: Την καταβολή φόρων από τους Ευρωπαίους πολίτες κατευθείαν στην ΕΕ, ώστε να κατανοήσουν «την πραγματικότητα του προϋπολογισμού της ΕΕ», «τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος για την ανάδειξη του Ευρωκοινοβουλίου... προκειμένου να δοθεί μία πραγματικά ευρωπαϊκή διάσταση με την ενοποίηση των εκλογικών διαδικασιών και κυρίως με την εκλογή μέρους των βουλευτών σε υπερεθνικά ευρωπαϊκά ψηφοδέλτια που θα καταρτίζονται από τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα».

Και για να γίνει αποτελεσματικότερη η προπαγάνδα, πρέπει να ενταχθεί υποχρεωτικά «η ευρωπαϊκή διάσταση στη διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία»!

Και όλα αυτά στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «ευρωπαϊκής ιθαγένειας», που δε συνεπάγεται κανένα απολύτως δικαίωμα σε όποιον θα την έχει, εφόσον δε θα έχει την ιθαγένεια του κράτους διαμονής του. Η ευρωυποταγή σε όλο της το μεγαλείο! Για ακόμη μία φορά ο ΣΥΝ και η «ΑΥΓΗ» δίνουν διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στο ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο, βάζοντας πλάτη να νεκραναστήσουν το αντιδραστικό «ευρωσύνταγμα».

Η μοναδική λύση για την κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μεταναστών είναι η ένταξή τους στο ταξικό εργατικό κίνημα και η πάλη μέσα από αυτό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στη γραμμή της αντίστασης στην πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της ανυπακοής στις πολιτικές υποταγής και ενσωμάτωσης στην ιμπεριαλιστική ΕΕ.


Του
Γιώργου ΤΟΥΣΣΑ*
* Ο Γιώργος Τούσσας είναι μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ