Τρίτη 24 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ομολογείται η πολιτική συναλλαγή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
  • Σάλος από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Πατρέων ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 1998 «πριμοδότησαν» με εκατοντάδες ψήφους στον πρώτο γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ
  • «Επιβεβαιώνεται ότι κοινό τους αντίπαλο θεωρούν το συνδυασμό "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι"», τονίζει η δημοτική κίνηση σε σχετική ανακοίνωση

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα από τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Πατρέων και διεκδικητή του χρίσματος του υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, του Δημ. Πεφάνη, ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 1998 πριμοδότησαν με εκατοντάδες ψήφους στον α΄ γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Φλωράτο.

Στόχος ήταν να αποτραπεί η συμμετοχή στο β΄ γύρο του συνδυασμού «Πάτρα - Μπροστά», του Παν. Κοσιώνη, που στηρίζει το ΚΚΕ και κατά συνέπεια ο κίνδυνος να κερδηθεί ο δήμος από το συνδυασμό, με αποτέλεσμα, τελικά, να κερδίσει το δήμο ο συνδυασμός που στήριξε η ΝΔ και να εκλεγεί ο εκλεκτός της ΝΔ.

Οι δηλώσεις αυτές δεν αποκάλυψαν κάτι το καινούριο, αλλά πρώτη φορά ακούστηκαν από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματική διαδικασία και μάλιστα χωρίς να διαψευστεί από τα υπόλοιπα στελέχη και τους συνδιεκδικητές του χρίσματος. Μάλιστα ο κ. Πεφάνης ζήτησε συγνώμη από τον «κόσμο της Αριστεράς», προς άγραν ψήφων φυσικά...

Για το συγκεκριμένο γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» που σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι κοινό τους αντίπαλο, θεωρούν οι συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα μεγάλα συμφέροντα το συνδυασμό "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι"». Και προσθέτει: «Αυτό δεν είναι πολιτικό παράδοξο. Οι δύο παρατάξεις (συμφώνησαν και συμφωνούν), ταυτίζονται, αρκετές φορές απόλυτα, στην κοινή πολιτική τους κατεύθυνση. Υπηρετούν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική, προωθούν τη φορομπηξία, την αντεργατική πολιτική, είναι υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι αναγκαίο και προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων να εγκαταλείψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσουν τις αγωνιστικές δυνάμεις στο Δήμο Πάτρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν οφείλει συγνώμη σε κανέναν. Με τη βρώμικη ιστορία που έστησε το '98 υπηρέτησε τα μεγάλα συμφέροντα της Πάτρας όπως κάνει και σήμερα. Η πολιτική προβοκάτσια, η συκοφαντία, το στήσιμο βρώμικων παιχνιδιών είναι μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ