Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σπίτια κινδυνεύουν να πέσουν στο γκρεμό!

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον οικισμό Ρήτορα της κοινότητας Πευκών, του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς τα σπίτια τους κινδυνεύουν να πέσουν σε γκρεμό, φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί λόγω των καθιζήσεων που παρουσιάζονται στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. «Η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης, η οποία έχει εκδώσει τις πολεοδομικές άδειες, με έγγραφό της έχει ζητήσει από τους ενοίκους των συγκεκριμένων οικοδομών να τις εγκαταλείψουν, χαρακτηρίζοντάς τες επικίνδυνες για την ασφάλειά τους», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην ερώτησή τους. Συμπληρώνουν πως «ο εργολάβος του οικισμού έχει γίνει "άφαντος" ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες, Κοινότητα, Νομαρχία, Περιφέρεια, επιρρίπτουν η μία την ευθύνη στην άλλη».

Ως εκ τούτου, οι Αγγ. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης ζητούν από τους υπουργούς να εγκρίνουν άμεσα τα απαιτούμενα κονδύλια για την εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή έργων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθιζήσεις στο συγκεκριμένο οικισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ