Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΙΚΗ 17Ν»
Ορίστηκαν οι συνήγοροι του Γιωτόπουλου

Για τρίτη φορά το Πενταμελές Εφετείο, που δικάζει την υπόθεση της «17Ν», προχώρησε χτες σε αυτεπάγγελτο διορισμό νέων συνηγόρων υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Πρόκειται για τους δικηγόρους Θεόδωρο Αγγελή, Γεώργιο Κάβουρα και Θεόδωρο Θεοχάρη, τους οποίους το δικαστήριο κάλεσε να παρουσιαστούν σήμερα το πρωί.

Είχε προηγηθεί η άρνηση των τριών δικηγόρων που είχε ορίσει αυτεπάγγελτα με διάταξή του το δικαστήριο ως συνηγόρους του κατηγορούμενου Α. Γιωτόπουλου. Με την έναρξη της 13ης συνεδρίασης του δικαστηρίου οι δικηγόροι Ευστάθιος Βλαντής και Ιωάννης Ηλιάδης δήλωσαν στο δικαστήριο ότι αδυνατούν να εκπροσωπήσουν τον Α. Γιωτόπουλο, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζαχαράκης με έγγραφό του γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι αποποιείται το διορισμό του και ζήτησε να τον απαλλάξουν από τα καθήκοντά του.

Στο μεταξύ, λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο κατηγορούμενος Βασίλης Τζωρτζάτος ζήτησε και πήρε το λόγο διαβάζοντας δήλωση με την οποία αποδοκίμαζε την έκφραση αλληλεγγύης από συγκατηγορουμένους του «προς όλους αδιακρίτως τους κατηγορούμενους». Οπως ισχυρίστηκε, η έκφραση αλληλεγγύης είναι «πρόκληση», αφού περιλαμβάνει και αυτούς που συνεργάστηκαν με τις αρχές. Υποστήριξε ακόμα πως «η έκφραση αλληλεγγύης αδιακρίτως προς τους κατηγορούμενους είναι, σημαίνει έμμεσα, υιοθέτηση των ψευδών καταθέσεών τους, σημαίνει υποστήριξη των ανοιχτά συνεργαζόμενων, πράγμα που δεν έχει σχέση ούτε με αρχές ούτε με οποιαδήποτε ηθική».

Μετά την ανάγνωση της δήλωσης και ενώ το δικαστήριο είχε αποσυρθεί, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δημήτρη Κουφοντίνα και του συνηγόρου του Βασίλη Τζωρτζάτου, Ιπποκράτη Μυλωνά, επειδή ο Δ. Κουφοντίνας εκφράστηκε απαξιωτικά για τον συγκατηγορούμενό του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ