Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

«Να μη φύγει κανένας στρατιώτης και να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων. Οχι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία αλλαγή συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων».

Αυτό το μήνυμα έστειλαν από την Κομοτηνή εργαζόμενοι και νεολαία, που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από το 646 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Στρατόπεδο, όπου την ίδια ώρα μέσα βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή αναχώρησης του τάγματος για το Κόσσοβο. Φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με τη σύντομη ομιλία του, ο Θ. Χιόνης, γραμματέας Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, εξέφρασε την αντίθεση στη νέα αποστολή στρατιωτών στο Κόσσοβο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Βαλκάνια.

Ακολούθησε πορεία των διαδηλωτών στο κέντρο της Κομοτηνής, διατρανώνοντας την καταδίκη και την αντίστασή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με πανό, πικέτες και διακίνηση έντυπου υλικού διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής. Εκδηλη ήταν η ανησυχία του κόσμου για τις εξελίξεις, ενώ πολλοί επιβράβευαν τους κομμουνιστές για την αγωνιστική τους στάση απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ