Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Πλατύ κάλεσμα στην εργαζόμενη νεολαία

Από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους νέους εργάτες και υπαλλήλους να σηκώσουν ψηλά τη γροθιά του αγώνα και σ' αυτήν την απεργιακή μάχη
Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους νέους εργάτες και υπαλλήλους να σηκώσουν ψηλά τη γροθιά του αγώνα και σ' αυτήν την απεργιακή μάχη
Κάλεσμα στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να συμμετάσχει δυναμικά και μαζικά στην απεργία της επόμενης Τετάρτης, με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιλαϊκό και αντεργατικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η Γραμματεία Νέων και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η ΕΕ βαρά τα ντέφια και τα όργανα και οι βιομήχανοι συνθέτουν το ρεπερτόριο, με βασικό ρεφρέν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, την αύξηση των κερδών τους. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που εκφράζουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζει να στρώνει το τραπέζι σε αυτό το αντεργατικό γλεντοκόπι με τα δικά μας δικαιώματα! Πλούσιο το γεύμα! Απλά, τώρα αυτές οι ηγεσίες λικνίζονται σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς... και πάλι, όμως, αυτό που λένε σε εμάς, στους εργάτες και τους άνεργους, είναι ότι πρέπει να διεκδικούμε όσα αντέχει η οικονομία και η τσέπη του κεφαλαίου. Δηλαδή, τίποτα! Αυτοί το γλεντάνε κι εμείς πεινάμε!

Νέοι εργάτες και εργάτριες, νέοι και νέες, άνεργοι και άνεργες, τα έχουμε ξαναπεί: Δε μας αρέσουν τα τραγούδια τους. Για να γεμίσουμε με ζωή το παρόν και το μέλλον μας, χρειάζεται να τραγουδήσουμε σε ταξικούς σκοπούς. Μας είναι γνώριμοι αυτοί οι σκοποί. Τους νιώσαμε στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, τους νιώθουμε στις μάχες που δίνουν τα ταξικά σωματεία στους χώρους δουλιάς.

Ε, λοιπόν...

Και αυτή τη φορά, δε θα φοβηθούμε κανέναν εργοδότη. Θα απεργήσουμε με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, παρά μονάχα να κερδίσουμε δικαιώματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και να γίνουμε πιο ισχυροί στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Αυτοί που μας εξουσιάζουν, φοβούνται μην ξυπνήσουμε. Εμείς δίνουμε ραντεβού στις 14 Δεκέμβρη, 11 το πρωί, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας», καταλήγει το κάλεσμα της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.

Κορυφώνεται η μάχη

Σε όλη τη χώρα, τις λίγες μέρες που απομένουν, οι ταξικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Στην Αθήνα, οι εξορμήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή: Στους Δήμους Πετρούπολης, Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Αιγάλεω, Ιλίου, Ηλιούπολης, Ελληνικού, στους εργάτες μετάλλου της Ελευσίνας, στο Μαρινόπουλο στο Χαλάνδρι, στο «Πράκτικερ» του Αιγάλεω, στην ιδιωτική κλινική «Υγεία», στα εργοστάσια φαρμάκου «Βιανέξ», «Σηκίδης», «Φαρμάκ», «Φαρματέν», «Λαβιφάρμ», στην ΕΥΔΑΠ Μάνδρας και Μενιδίου, στον ΟΤΕ, στο ασφαλιστικό ταμείο του ΤΣΑ, στον ΕΦΕΤ, στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Πεντάγωνο.

Επίσης, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στις 11 π.μ., από τους εργαζόμενους στις δομές ψυχοκινητικής αποκατάστασης, όπου θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ