Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με όρους ... τραμπούκου δρα η ΔΑΠ στα Πανεπιστήμια

Κάλεσμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ για έμπρακτη απάντηση στα τσιράκια της κυβέρνησης και των εταιριών μέσα στα πανεπιστήμια

Κάλεσμα σε όλους τους φοιτητές των δύο πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας -ΠΑΜΑΚ και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) να δώσουν έμπρακτα την απάντηση στα τσιράκια της κυβέρνησης και να αγωνιστούν για το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, να αλλάξουν τους αρνητικούς για το φοιτητικό κίνημα συσχετισμούς, να παλέψουν για μαζικούς, διεκδικητικούς, αγωνιστικούς συλλόγους στο πλευρό του εργατικού κινήματος, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, απευθύνει η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Αφορμή για την ανακοίνωση της παράταξης έδωσε η φασιστικού χαρακτήρα δράση στελεχών της ΔΑΠ τις δύο τελευταίες μέρες στα Πανεπιστήμια. Δράση, που ξυπνά μνήμες ...Καλαμπόκα, τότε που οι τραμπούκοι έφτασαν να δολοφονήσουν εν ψυχρώ τον καθηγητή Ν. Τεμπονέρα. Αυτή τη φορά, στελέχη της ΔΑΠ με πρώτον τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξής τους επιτέθηκαν -καταφεύγοντας και σε προπηλακισμούς - σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχθές 5/12 και χτες το πρωί 6/12. Οι τραμπούκοι της ΔΑΠ ισχυρίστηκαν ότι η Επιτροπή Αγώνα δεν είχε καν δικαίωμα ύπαρξης και δράσης!

Η Πανσπουδαστική ΚΣ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει συνολικά τη φασιστική συμπεριφορά της ΔΑΠ και ασκεί κριτική στη γενικότερη δράση της στα πανεπιστήμια ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ.

Οι επιθέσεις των τραμπούκων άρχισαν στις 5/12, όταν στελέχη της ΔΑΠ προσπάθησαν να πετάξουν έξω το τραπεζάκι της Επιτροπής Αγώνα, που ήταν στημένο στο χώρο του Πολυτεχνείου. Χτες το πρωί, η επίθεση συνεχίστηκε με την παρουσία του επικεφαλής της ΔΑΠ(!). Οι ΔΑΠίτες φώναζαν πως απαγορεύουν να στηθεί τραπεζάκι, που θα προπαγανδίζει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και πως οι φοιτητές δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα!

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καταγγέλλει τη ΔΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβερνητική παράταξη καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εμποδίσει τον αγώνα των φοιτητών για το δικαίωμα στη μόρφωση. Επισημαίνει ότι η ΔΑΠ, όπως κι η ΠΑΣΠ, δεν έβγαλε μιλιά στη συνέλευση Τμήματος των Πολιτικών Μηχανικών για τους νόμους που έχει περάσει η κυβέρνηση, απείχε από τη Σύγκλητο που συζητούσε τους νόμους, ενώ κάθε μέρα προωθεί την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, κοροϊδεύοντας και παραπλανώντας τους φοιτητές.

«Η λειτουργία της ΔΑΠ είναι ίδια με αυτή των ασφαλιτών, που παρακολουθούν τη δράση των αγωνιστών και προσπαθούν να σαμποτάρουν τον αγώνα τους», τονίζει η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Παράλληλα, η Πανσπουδαστική ΚΣ στο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) καταγγέλλει το ρόλο της ΔΑΠ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι χρησιμοποιεί το σύλλογο φοιτητών σαν τσιφλίκι, πιστή σε μιαν ιδεολογία που θέλει τα πανεπιστήμια παραμάγαζα των επιχειρήσεων και τους φοιτητικούς συλλόγους «κλαμπ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ