«Η προηγούμενη κυβέρνηση για πολλά χρόνια εφάρμοσε αντιδασική πολιτική, αποδυναμώνοντας και περιθωριοποιώντας τον τομέα των δασών. Η σημερινή Κυβέρνηση, δυστυχώς, βαδίζει στα ίδια ίχνη και εφαρμόζει αυτά που η ίδια κατήγγειλε ως αντιπολίτευση». Το παραπάνω τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), σημειώνοντας ακόμη ότι «οι όποιες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέτρα που προτάχθηκαν ως προτεραιότητες της "νέας διακυβέρνησης" αποτελούν και σήμερα κενό γράμμα».
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΔΔΥ σημειώνει ότι για μια ακόμη φορά υποχρεώνεται να καταγγείλει την εφαρμοζόμενη καταστροφική πολιτική για τα δάση, υπογραμμίζοντας πως «ο δασικός τομέας, κατακερματίζεται σε ό,τι αφορά την άσκηση αρμοδιοτήτων, περιθωριοποιείται ως προς την πρόβλεψη χρηματοδότησής του από τα επιχειρησιακά προγράμματα σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο, αποδυναμώνεται λόγω της σημαντικής μείωσης του υπηρετούντος προσωπικού και γίνεται βορά στα μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα που εποφθαλμιούν οφέλη από τα δασικά οικοσυστήματα».
Τέλος, η ΠΕΔΔΥ επισημαίνει πως «η διοικητική και η χρηματοδοτική ένδεια που τη συνοδεύουν, έχουν οδηγήσει τον τομέα μας στα έσχατα όριά του και το δασικό περιβάλλον στην πλήρη εγκατάλειψη».