Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΑΣΤΕΡΑΣ 2004»
Το «πάρκο» των διεθνών

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος φυτεύει συμβολικά ένα δέντρο
Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος φυτεύει συμβολικά ένα δέντρο
Το πάρκο διεθνών στην Καισαριανή έκανε το ντεμπούτο του στις 14 Νοέμβρη. Τρεις γενιές ποδοσφαιριστών της Εθνικής ομάδας συγκεντρώθηκαν εκεί και έβαλαν το πρώτο λιθαράκι και φύτεψαν ο καθένας το δέντρο του για τη δημιουργία του πάρκου. Μια ιδέα του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 που ενστερνίστηκε εξ αρχής ο Καισαριανιώτης διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια παλαίμαχοι διεθνείς, άλλα σωματεία της γειτονιάς (ΓΑΟ Εθνικός Αστέρας, ΓΣ Καισαριανής, Πανιώνιος, Φωστήρας) κ.ά.

Η σκέψη ήταν να δεντροφυτευτεί ο χώρος έξω από το γήπεδο του Εθνικού Αστέρα και να δημιουργηθεί εκεί ένα πάρκο για το ποδόσφαιρο και τις εθνικές ομάδες, το οποίο θα μετατραπεί σε πάρκο μνήμης και πολιτισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί παλαίμαχοι διεθνείς μεταξύ των οποίων οι: Μ. Παπαϊωάννου, Σκευοφύλαξ, Καραφέσκος, Βαμβακούλας, Μανωλάς, Αρδίζογλου, Καμάρας, Λινοξιλάκης, Καραβίτης, Τ. Λουκανίδης, Ασλανίδης, Ιωσηφίδης, Τζιφόπουλος, Οικονομόπουλος, Αντωνίου. Από τους εν ενεργεία διεθνείς παραβρέθηκαν οι: Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γ. Ανατολάκης, Μ. Καψής και Παρ. Αντζας.

Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρωτοβουλία φαίνεται να... σνομπάρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά και η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 31 Αυγούστου 2005 ο «Αστέρας 2004» έστειλε έγγραφο προς την ΕΠΟ, με το οποίο γνωστοποιούσε τα παραπάνω και ζητούσε να υπάρξει παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας. Παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε ανταπόκριση... Ιδια κατάληξη είχε και η απόπειρα του συλλόγου να... κινητοποιήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού. Με επιστολή προς τον Γ. Ορφανό στις 2 Νοέμβρη ο σύλλογος ενημέρωνε για την εκδήλωση. Μάταια όμως, αφού έλαμψαν με την απουσία τους από την εκδήλωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ