Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕ
Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν είχαν κάνει το χαφιεδισμό επιστήμη

Φαίνεται ότι τελικά η υποκρισία δεν έχει όρια και όταν μάλιστα πρόκειται για την υποκρισία μεταξύ των λόγων και των έργων του ΠΑΣΟΚ, μάλλον χρειάζεται να ανακαλύψουμε νέες λέξεις για την αποδώσουμε. Καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, κατήγγειλαν την κυβέρνηση, κατέθεταν Ερωτήσεις στη Βουλή με αφορμή την παρουσία ασφαλιτών μέσα στην προχτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Ναι, χωρίς ίχνος ντροπής και με περίσσιο θράσος, οι βουλευτές του κόμματος που ο πρώην πρόεδρός τους και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κ. Σημίτης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που στα μεταπολιτευτικά χρονικά παραδεχόταν μέσα στη Βουλή το 2002 ότι η κυβέρνησή του στέλνει χαφιέδες της Ασφάλειας στις λαϊκές συγκεντρώσεις, για να παρακολουθούν τους διαδηλωτές, εξέφρασαν χτες την ανησυχία τους για κρούσματα αυταρχισμού!

Βγήκαν να καταγγείλουν μια κυβερνητική πρακτική που και αυτοί εφάρμοσαν με ευλάβεια, όταν έστειλαν σε διατεταγμένη υπηρεσία οπλισμένους ασφαλίτες και χαφιέδες μέσα σε συγκεντρώσεις, συσκέψεις ακόμα και σχολεία. Ο Ν. Αθανασάκης μίλησε για μια κυβέρνηση που αναβιώνει τα «συστήματα χαφιεδισμού και παρακολούθησης». Ο Κ. Γείτονας, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, έκανε λόγο για επανίδρυση του «συνδικαλιστικού της ασφάλειας» και ο βουλευτής Αγ. Μανωλάκης, με δική του Ερώτηση για «φασιστικές τακτικές».

Οταν οι ασφαλίτες είχαν την εντολή του Σημίτη

Ολα αυτά χτες, γιατί στις 17 Μάη του 2002, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, με την οποία τον καλούσε να απολογηθεί για τα κρούσματα παρακολούθησης διαδηλώσεων με αφορμή τη σύλληψη αστυνομικού με πολιτικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ομολογούσε: «Υπάρχουν αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία και στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με διαβεβαίωσε ότι αστυνομικός "συνελήφθη" από τους διαδηλωτές, εδάρη, του πήραν και τα χρήματα, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Μάλιστα, τότε ο ίδιος, εντελώς προκλητικά, χαρακτήριζε «πράξη προβοκάτσιας» τη «σύλληψη κάποιου αστυνομικού, ο οποίος εκτελεί το καθήκον του»!! Ο Κ. Σημίτης ήταν ο πρωθυπουργός που αντί να απολογείται, κατηγορούσε τους διαδηλωτές της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, ότι πήραν τα χρήματα και λήστεψαν τον ασφαλίτη με τα πολιτικά!!

Μπορεί σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κόπτονται δήθεν για τα την παραβίαση των «δημοκρατικών δικαιωμάτων», αλλά ο Κ. Σημίτης χαρακτήριζε τότε «απαράδεκτες» τις «ενστάσεις» και τις «παρατηρήσεις που προβάλλονται» για «την τέτοιου είδους δράση των αστυνομικών με πολιτικά»... Για τον Κ. Σημίτη, η ενίσχυση του χαφιεδισμού γινόταν γιατί η κυβέρνησή του και η πολιτεία: «Θέλουν να προστατεύουν το φρόνημα και προστατεύουν επίσης την ελευθερία των μελών του ΚΚΕ και οποιασδήποτε άλλης παράταξης να διαδηλώνει τις απόψεις της»!

Το 1996 ο χαφιεδισμός ήταν... νόμιμος

Οσο για τον Κ. Γείτονα που χτες, πρώτος των πρώτων, έσπευσε να καταθέσει την Επίκαιρη Ερώτησή του, με την οποία αναρωτιόταν «μήπως με την "επανίδρυση" του κράτους, επανασυστάται, στα μουλωχτά, "συνδικαλιστικό της ασφάλειας"» και ενστερνιζόταν τη «δικαιολογημένη αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων», οφείλουμε να τους θυμίσουμε ότι πριν από 9 χρόνια, ως υπουργός τότε Δημόσιας Τάξης χαρακτήριζε την παρουσία ασφαλιτών στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του εργοστασίου «Κεράνης» σαν «μια νόμιμη και επιβαλλόμενη» πράξη!!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Κ. Γείτονας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή στις 10 Μάη 1996, σημείωνε (ακολουθούν αποσπάσματα του κειμένου από τα πρακτικά της Βουλής): «Δυσκολεύομαι να δικαιολογήσω την Ερώτησή σας και μάλιστα την καταγγελία, ως τρομοκρατικής - αυτό που λέτε στην Ερώτησή σας - μιας μόνιμης και επιβαλλόμενης παρουσίας της Αστυνομίας στο χώρο του εργοστασίου "ΚΕΡΑΝΗΣ", όπου υπήρχε απεργία, κινητοποιήσεις και απειλούνταν ενδεχομένως επεισόδια».

Και συνέχιζε: «Η παρουσία ολιγάριθμης αστυνομικής δύναμης στο χώρο του εργοστασίου "ΚΕΡΑΝΗΣ" έγινε με εντολή, ορθώς, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής». Και πρόσθετε: «Οι αστυφύλακες ήταν μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο του "ΚΕΡΑΝΗ", ακολούθησαν φανερά τη μετάβαση της πορείας προς το Εργατικό Κέντρο. Και εκεί πράγματι ο ένας αστυφύλακας, που μπήκε μέσα, τηλεφώνησε φανερά στον προϊστάμενό του»...

Ο χαφιεδισμός, λοιπόν, επί ΠΑΣΟΚ ήταν... νόμιμος. Σήμερα που η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιδημοκρατική τακτική, για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμίζει «απαράδεκτες νοοτροπίες άλλων εποχών»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπάρχουν αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία...»(2011-07-01 00:00:00.0)
Αύριο η δίκη του συνδικαλιστή οικοδόμου(2005-03-09 00:00:00.0)
Σταματήστε την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού φακελώματος(2003-05-14 00:00:00.0)
ΝΤΡΟΠΗ κύριε Σημίτη!(2002-05-18 00:00:00.0)
Καλύπτει τον αργηχό της ΕΛΑΣ(2000-05-18 00:00:00.0)
Αναβίωση του "Συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας(1997-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ