Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΑΣΥ
Η ηγεσία να λάβει άμεσα μέτρα

Την παρουσία αστυνομικών στη συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ την περασμένη Τρίτη καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με ανακοίνωσή της.

«Δυστυχώς, σημειώνεται στην ανακοίνωση, δεν είναι το μοναδικό κρούσμα παρουσίας ενστόλων σε ανάλογες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αλλά και σε άλλους "ευαίσθητους" χώρους (π.χ. συνοδείες ασφαλείας πολιτικών στο Πολυτεχνείο, έρευνες στην Πανεπιστημιούπολη κλπ.), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, σύγχυση και καχυποψία για τη δράση των Υπηρεσιών Ασφαλείας και των υπαλλήλων τους.

Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτεία και ειδικότερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να ξεκαθαρίσει ότι πρακτικές του παρελθόντος, που συνεχίζονται δυστυχώς ακόμα, είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία, δε συνάδουν με το σύγχρονο ρόλο μιας δημοκρατικής αστυνομίας.

Η ηγεσία υποχρεούται να λάβει άμεσα μέτρα και να εκδώσει οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφήνοντας κατά μέρος τις "συγνώμες". Οσο δεν το πράττει, θα υπάρχει πάντα η εύκολη για εκείνη λύση: Θα φταίνε πάντα τα... εξιλαστήρια θύματα, τα οποία εύκολα θα εντοπίζονται και εύκολα θα τιμωρούνται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ