Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Αντιδρούν στα χαράτσια

Τη σφοδρή αντίδραση των άμεσα ενδιαφερομένων - καθώς και διαφόρων φορέων - προκάλεσε η εισήγηση της διοίκησης του ΟΤΕ για εξωφρενικές ανατιμήσεις στα τέλη πρόσβασης στο Ιντερνετ μέχρι και 240%, με στόχο να τροφοδοτήσει την ήδη υπέρογκη κερδοφορία των μεγαλομετόχων του Οργανισμού. Εξαίρεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προβάλλοντας διάφορα διάτρητα επιχειρήματα.

Σχολιάζοντας την πρόταση της διοίκησης του ΟΤΕ:

  • Η «Ενωση Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ» κάνει λόγο για «μαύρη ιστοσελίδα εις μνήμη του ελληνικού Ιντερνετ και του απλού χρήστη», προσθέτοντας πως θα εξετάσει το κατά πόσο η κίνηση του ΟΤΕ συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.
  • Η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), χαρακτηρίζει παράνομες τις αυξήσεις και ζητά την ανάκλησή τους, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα καταθέσει συλλογική αγωγή.
  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να μιλήσει για την «ταμπακιέρα» και επικαλούμενος παλαιότερες πρωθυπουργικές εξαγγελίες για το λεγόμενο «φτηνό Ιντερνετ στους φοιτητές», υποστήριξε πως «θα γίνει σύντομα πραγματικότητα».

Είναι απόλυτα φανερό πως οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου που έχουν το πάνω χέρι στη διαμόρφωση των τιμών στο Ιντερνετ (παραγωγή και διαχείριση των συστημάτων πληροφόρησης) θα συνεχίζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να αυθαιρετούν σε βάρος της πελατείας τους με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ