Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
Η νεολαία με το λαό ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Τριάντα δύο χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εμπνέεται από τα μηνύματα της εξέγερσης και συνεχίζει στα βήματα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, προβάλλοντας στη νεολαία της χώρας μας το εξαιρετικά επίκαιρο και σήμερα μήνυμα του Πολυτεχνείου. Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί, με ανακοίνωσή του, τους νέους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας, με καθοριστική τη συμβολή του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ όλων αυτών των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που με συνέπεια πάλεψαν ενάντια στη φασιστική δικτατορία, όσο και ενάντια στους κήρυκες της υποταγής και του συμβιβασμού.

Καλούμε τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και στις διαδηλώσεις τιμής της 32ης επετείου, οι νέοι εργάτες, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές να εκφράσουν με κάθε τρόπο την καταδίκη τους στην πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα μηνύματα σήμερα του Νοέμβρη είναι επίκαιρα, πολύτιμα διδάγματα για τη νεολαία και το κίνημά της.

Αποδεικνύουν ότι:

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, της οργανωμένης συλλογικής πάλης της νεολαίας. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης των νέων εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, της μαζικής συμμετοχής στους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους, στις μαθητικές κοινότητες.

Η θέση της νεολαίας βρίσκεται μαζί με την εργατική τάξη, με τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο κοινωνικο-πολιτικό Μέτωπο της πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στην επίθεση στα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλιά, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Γιατί πίσω από τα προβλήματα της νεολαίας, πίσω από την ανεργία, τους ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση βρίσκεται η υπεράσπιση των κερδών των μονοπωλίων, βρίσκεται συνολικά το ιμπεριαλιστικό σύστημα, που μας θέλει πιο φτηνή εργατική δύναμη, ένα σύστημα που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον πόλεμο, χωρίς την εκμετάλλευση, το χτύπημα δημοκρατικών δικαιωμάτων, ένα σύστημα βαθιά αντιδραστικό.

Υπάρχει για τη νεολαία ριζοσπαστική διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση, όχι μόνο για να αντισταθούμε στην επίθεση, αλλά για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματάμας.

Είναι ο δρόμος του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από την καταδίκη των κομμάτων που στηρίζουν τα μονοπώλια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή καλλιεργούν αυταπάτες και το συμβιβασμό όπως ο ΣΥΝ, την αποδυνάμωση των δυνάμεών τους στο νεολαιίστικο κίνημα.

Μέσα από αυτή την πάλη να συνειδητοποιηθεί ότι επιμέρους αλλαγές δεν μπορούν να αλλάξουν συνολικά την κατάσταση, ότι χρειάζεται συνολική ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Δεν μπορεί να υπάρξουν «προοδευτικές» λύσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού, να εμπνευστεί η νεολαία στην πάλη για την ανατροπή του, στην πάλη για το Σοσιαλισμό.

Συνεχίζουμε. Η νεολαία με το λαό ενάντια στον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ