Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Γαλλική αλυσίδα «προ των πυλών»

Ζήτημα ημερών είναι η έναρξη λειτουργίας του πρώτου πολυκαταστήματος «τεχνολογικών ειδών» της γαλλικής «Fnac» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, στις 25 του Νοέμβρη, στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens». Η λειτουργία του αναμένεται να σημάνει και το σκληρό ανταγωνισμό σ' αυτόν τον τομέα, καθώς - μέσα στο 2006 - έχει ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει και το πρώτο ανάλογο κατάστημα της εταιρίας «PUBLICWORLD» (Γερμανός).

Το κατάστημα της γαλλικής εταιρίας θα διαθέτει σε ένα χώρο 2.200 τ.μ. (!) δεκάδες χιλιάδες τίτλους βιβλίων, CD, DVD, αλλά και 3.000 κωδικούς προϊόντων ήχου και εικόνας, καθώς και χιλιάδες διαφορετικά είδη πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας! Το αντίστοιχο κατάστημα της έτερης αλυσίδας στο Σύνταγμα θα λειτουργήσει σε ένα χώρο 5.000 τ.μ. και θα διαθέτει ανάλογα είδη.

Ο συγκεντρωτισμός στη διάθεση πολιτιστικών προϊόντων θα αυξήσει σημαντικά τη δυνατότητα μεγάλων εμπορικών αλυσίδων να παρεμβαίνουν και στα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς αποκτούν τεράστια δύναμη στην προώθηση έργων, που οι ίδιες κρίνουν ότι είναι «κατάλληλα» ή κερδοφόρα. Σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις αναμένονται, όμως, και στον τομέα της λιανικής πώλησης ανάλογων προϊόντων από μικρότερα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ