Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Στις 22 Γενάρη 2006 θα πραγματοποιηθούν τελικά οι προεδρικές εκλογές στην Πορτογαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Υποψήφιοι, ο 80χρονος πρώην πρόεδρος Μάριο Σοάρες, ο πρώην πρωθυπουργός Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μανουέλ Αλέγκρε, ο ηγέτης του ΚΚ Πορτογαλίας Ζερόνιμο ντε Σόουζα και ο επικεφαλής της «Ενωσης της Αριστεράς» Φρανσίσκο Λουσά. Εφόσον κανένας υποψήφιος δε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία στις 22/1, οι εκλογές θα επαναληφθούν μεταξύ των δύο πρώτων στις 12 Φλεβάρη.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Εβδομάδα εκδηλώσεων στη μνήμη του Γιτζάκ Ράμπιν, άρχισε χτες, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός συλλάμβανε εικονολήπτη του «αλ Τζαζίρα» έξω από τη Ραμάλα, ο οποίος κάλυπτε διαμαρτυρία για το τείχος, με το πρόσχημα της «επίθεσης».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν δε σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον καμίας ξένης χώρας, κατέστησε σαφές, χτες, στο κήρυγμά του ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.-- Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από την κατάρρευση μέρους πολυώροφης πολυκατοικίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ