Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνείς διασκέψεις του φιλειρηνικού κινήματος

Σημαντικές διεθνείς δραστηριότητες του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος πραγματοποιούνται το τριήμερο 9-11 Ιούνη σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, με τη συμμετοχή και Ελλήνων αντιπροσώπων. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που λαμβάνουν χώρα αυτές οι εκδηλώσεις συμπίπτει με την τυπική λήξη πριν από ένα χρόνο του πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και την υπογραφή του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα τη «διαδικασία ειρήνευσης στην Κολομβία», που πραγματοποιείται στις 10 και 11 Ιουνίου στη Μαδρίτη, θα παρευρεθεί και θα εκπροσωπήσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, Θ. Παφίλης. Τη διάσκεψη διοργανώνει η Οργάνωση για την Ειρήνη και Αλληλεγγύη των λαών της Ασίας, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL), σε συνεργασία με Δήμους και Πανεπιστήμια της Μαδρίτης και θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι μαζικών οργανώσεων, βουλευτές, πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι κ. ά.

Επίσης στη Νέα Υόρκη, στις 9 και 10 Ιουνίου οργανώνεται Διεθνές Δικαστήριο κατά των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ - που συμμετέχει στη Γραμματεία του ΠΣΕ - θα παρευρεθεί ο αντιπρόεδρος Στρατής Κουνιάς.

Τέλος στο Λονδίνο, η Βαλκανική Επιτροπή για την Ειρήνη διοργανώνει συνάντηση με θέμα: «ΝΑΤΟ - Νέα Τάξη Πραγμάτων, ένας χρόνος μετά τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας». Την ΕΕΔΥΕ θα εκπροσωπήσει το μέλος της Γραμματείας της Αντώνης Αντανασιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ