Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Στην υπηρεσία του κέρδους

Στυγνότερος επαγγελματισμός, το σύνθημα των επιχειρηματιών παραγόντων στην υπό σύσταση Ενωση

Μόνο το κέρδος των παραγόντων είναι το ζητούμενο της Σούπερ Λίγκα στο ποδόσφαιρο

Eurokinissi

Μόνο το κέρδος των παραγόντων είναι το ζητούμενο της Σούπερ Λίγκα στο ποδόσφαιρο
«Ανεβάζουν ταχύτητα» οι επιχειρηματίες, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, υπό την ταμπέλα της «Σούπερ Λίγκας». Στην κίνηση των μεγαλοϊδιοκτητών που προωθούν μοντέλο στυγνότερου επαγγελματισμού, προστέθηκε πλέον (μετά από συνάντησή του με το μεγαλομέτοχο στην Ξάνθη ΠΑΕ, Χρ. Πανόπουλο) και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ΠΑΕ, Σ. Κόκκαλης. Οι όποιες εσωτερικές αντιφάσεις και τ' αντικρουόμενα συμφέροντα, παραμερίστηκαν - όπως σας είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί, όταν πρωτοεμφανίστηκε η κίνηση και παρουσιάστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις - μπροστά στο κέρδος. Η προοπτική μεγιστοποίησης των εσόδων, από την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου, σε συνδυασμό με τη σωστή μοιρασιά, έφεραν τη συναίνεση.

Και μπορεί - όπως άλλωστε συμβαίνει συνεχώς - ως άλλοθι να προβάλλεται το υποτιθέμενο καλό του ποδοσφαίρου. Αλλά πραγματικός στόχος είναι η βαθύτερη ποδηγέτησή του, με σκοπό την απόλυτη απομύζηση, προς όφελος των «ταγών». Το υφιστάμενο μοντέλο έχει φτάσει στα όριά του και δεν εξυπηρετεί (δηλαδή πουλάει). Απαιτείται λοιπόν εξωραϊσμός και διορθωτικές κινήσεις (π.χ. ξεπέρασμα των μεσαζόντων και απευθείας διαχείριση από τους επιχειρηματίες). Γεγονότα που - τελικά - δεν μπορούν να κρυφτούν, με μια προσεκτική ματιά σε δηλώσεις ή το προτεινόμενο οργανόγραμμα. Π.χ. χτες ο «ιθύνων νους» του εγχειρήματος, Χρ. Πανόπουλος, ανέφερε - μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΣΠΟΡ FM» - για τα επόμενα βήματα: «Δεν πάω να φτιάξω πράγματα που δεν εξαρτώνται από μένα, αλλά πράγματα που εξαρτώνται από τις εταιρίες»...

«Η μεγιστοποίηση των εσόδων» αναφέρεται ως στόχος, στο προτεινόμενο καταστατικό, μέσω της συλλογικής διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δε θα προέρχεται όμως μόνο από εκεί. Οτιδήποτε αφορά το πάλαι ποτέ άθλημα που πλέον είναι επιχείρηση θεάματος, θα εξαρτάται - μετριέται, από τα κέρδη.. Να γιατί και το όργανο διαχείρισης του πρωταθλήματος, θα δημιουργηθεί με αυστηρά τεχνοκρατική - επιχειρηματική δομή. Μέλη του Συμβουλίου οι πρόεδροι των ΠΑΕ ή μεγαλομέτοχοι, γενικός διευθυντής κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ