Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πανελλαδική σύσκεψη για το λάδι

Πανελλαδική σύσκεψη για το λάδι, διοργανώνει η ΠΑΣΥ, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στην Αθήνα, στα γραφεία του Συλλόγου Μανταμαδιωτών, που είναι επί της οδού 3ης Σεπτέμβρη 39 (3ος όροφος, κοντά στην Ομόνοια). Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών, Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα και άλλων φορέων από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Η σύσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που οι ελαιοπαραγωγοί, όπως γενικότερα οι μικρομεσαίοι αγρότες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ και ενόψει της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που στοχεύει στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συζητιέται πως επειδή η τιμή του λαδιού είναι ανεβασμένη, πρόκειται να πάρουν στην ΕΕ μέτρα για κατάργηση των δασμών και την απελευθέρωση των εισαγωγών του προϊόντος. Βεβαίως, όταν οι τιμές πέφτουν η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη λήψη μέτρων υπέρ των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών, αποδεικνύοντας ότι ο στόχος της πολιτικής της είναι να τους εξολοθρεύσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ