Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΟ ΝΑΤ
Θα επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Οπως επιβεβαίωσε χτες, κατά την ψήφισή της στη Βουλή, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία η προκλητική τροπολογία - «δυναμίτης» στα θεμέλια του ΝΑΤ, με την οποία απαλλάσσονται οι εφοπλιστές από τις ασφαλιστικές εισφορές για την απασχόληση εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια.

Αναπτύσσοντας την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στις διατάξεις της τροπολογίας, ο εισηγητής του Κόμματος Στ. Σκοπελίτης κατήγγειλε ότι πρόκειται για ένα δώρο της κυβέρνησης προς τους εφοπλιστές, καθώς εκατομμύρια ευρώ θα φύγουν από τις τσέπες των φορολογουμένων για να καταλήξουν στα θησαυροφυλάκια των εφοπλιστών. Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι με το χάρισμα των εισφορών θα τονωθεί η απασχόληση και θα μειωθεί η ανεργία των ναυτικών, τόνισε ότι το επιχείρημα αυτό είναι υποκριτικό, αφού το μόνο που διασφαλίζεται είναι τα κέρδη των εφοπλιστών. Ο Στ. Σκοπελίτης είπε ότι η ρύθμιση θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο ΝΑΤ, θα ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή αντίστοιχων διατάξεων και στα άλλα πλοία, αλλά και στις επιχειρήσεις της στεριάς.

Την επέκταση του νέου αντιασφαλιστικού μέτρου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αλλά και την ανοιχτή σύμπραξη της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΠΝΟ στα κυβερνητικά σχέδια, επιβεβαίωσε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, επιχειρηματολογώντας υπέρ της τροπολογίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ