Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εργατοπατέρες με αστυνομική κάλυψη

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός με την καθοδήγηση της κυβερνητικής - εργοδοτικής πλειοψηφίας του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα, να το αποπροσανατολίσει, να το θέσει στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην υπηρεσία συγκεκριμένων εργοδοτών. Χρησιμοποιεί ακόμη και την αστυνομία.

Πρόσφατη περίπτωση, αυτή του διασπαστικού - εργοδοτικού σωματείου «ΚΡΙΚΟΣ» που στήθηκε πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος», μετά από συνεννόηση ΠΑΣΚΕ - εργοδοσίας, με την ανοχή των λοιπών συνεταίρων τους και με μοναδικό σκοπό να χτυπήσει το Πανελλαδικό Σωματείο που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην επιχείρηση αυτή.

Στη συνέλευση του διασπαστικού σωματείου, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, που είχε θέμα την τροποποίηση του καταστατικού με στόχο τη διεύρυνση των ορίων δράσης του σωματείου, ο ΠΑΣΟΚος πρόεδρος Σταματιάδης, κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει από το χώρο εκπροσώπους του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων επειδή δεν ανήκαν στην εργοδοτική ομάδα του ΕΚΘ, αν και είχαν καταστατικό δικαίωμα να παρευρίσκονται στη συνέλευση.

Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τη νέα κατρακύλα και σημειώνει πως «η χρησιμοποίηση της αστυνομίας (σε άλλες περιπτώσεις και τραμπούκων) για την αντιμετώπιση της ταξικής άποψης πισωγυρίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας του».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν το μαύρο μέτωπο εργοδοσίας - κυβέρνησης - εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ). Να στηρίξουν ενωμένοι τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, να δυναμώσουν τη φωνή του ΠΑΜΕ, για ένα μαζικό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στον τόπο μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ