Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Βία με το... καλημέρα

Πετροπόλεμος, τραυματισμοί εμπρησμός αυτοκινήτου, μολότοφ ξυλοδαρμοί... Αυτά είναι που σύνθεσαν το σκηνικό στο πρώτο ουσιαστικά ντέρμπι της χρονιάς στο μπάσκετ μεταξύ του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο. Και αυτά είναι που ακολούθησαν τις φιέστες και τους πανηγυρισμούς πριν λίγες ημέρες για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ελλάδα. Για να αποδείξουν για μια ακόμη φορά, ότι απλά κατακτώντας ένα τρόπαιο δεν κάνεις αυτομάτως αθλητισμό, ούτε αποκτάς ανάλογη παιδεία. Οι φιέστες έδωσαν τη θέση τους στο «αίμα και τη φωτιά» θυμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι στον αθλητισμό των συμφερόντων και της εμπορευματοποίησης ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Η χρονιά για το μπάσκετ άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, αφού ουσιαστικά στον πιο σημαντικό αγώνα της Γ' φάσης του Κυπέλλου τα αναμενόμενα δεν έλειψαν... Και ίσως (κάτι το οποίοι όλοι απευχόμαστε) τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα από χτες άρχισαν οι συνεδριάσεις που θυμίζουν σύσκεψη στρατηγών πριν από πόλεμο (!!!). Και όλα αυτά γιατί απλά την Πέμπτη πρέπει να διεξαχθούν δυο ντέρμπι (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ - Αρης). Η πραγματικότητα ήρθε ίσως πολύ πιο γρήγορα απ' όσο περίμεναν κάποιοι. Και φυσικά δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω ένα Κύπελλο.

Βιάζονταν οι «αιώνιοι»

Νωρίς νωρίς θέλησαν να τα «πουν» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και δεν είχαν καιρό για χάσιμο απέναντι σε Ηρακλή και το κολέγιο του ICBS. Οι «πράσινοι» στο «Ιβανώφειο» με κορυφαίο τον Σπανούλη (17π) επικράτησαν των γηπεδούχων με 87-72 σπάζοντας και μια άσχημη παράδοση για αυτούς στο συγκεκριμένο γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Εύκολο έργο είχε και ο Ολυμπιακός, που με καλύτερο παίκτη τον Σχορτιανίτη (16π) νίκησε το ICBS με 93-77. Σπουδαία νίκη πέτυχε και η ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Πάτρας με 78-71, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο (89-82.) Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Κολοσσός Ρόδου - Μαρούσι 75-77, Ιωνικός Λαμίας - Λάρισα 75-70, Πανελλήνιος - Αρης 76-89, Μακεδονικός - Ολύμπια 56-55.

Ετσι τα ζευγάρια των προημιτελικών που προέκυψαν είναι: Ιωνικός Λαμίας - ΑΕΚ, Μαρούσι - Μακεδονικός (12/10), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ - Αρης (13/10).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ