Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Το εμπόδιο της ισχυρής Ρωσίας καλείται να ξεπεράσει η Εθνική σήμερα στο Βελιγράδι

Κόντρα στη ...ρωσική αρκούδα οι Ελληνες παίκτες θα πρέπει να φανούν σήμερα τουλάχιστον «ιδανικοί κυνηγοί». Η Εθνική ομάδα των ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (18.30 ΝΕΤ) την αντίστοιχη της Ρωσίας στην προημιτελική φάση του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Στόχος φυσικά η νίκη που θα δώσει την πρόκριση στην τετράδα και θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά μεταλλίου. Σημειώνεται ότι εάν η Εθνική προκριθεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το νικητή του παιχνιδιού Λιθουανίας-Γαλλίας. Στις τάξεις του ομοσπονδιακού συγκροτήματος αν και επικρατεί κάποιος προβληματισμός για την απόδοση των παικτών κυρίως στην επίθεση στον αγώνα με το Ισραήλ, εντούτοις δε λείπει και η αισιοδοξία. Βέβαια τα πράγματα σήμερα είναι σαφώς πιο δύσκολο απέναντι στους Ρώσους που έδειξαν να διαθέτουν μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα που για πολλούς θεωρείται από τα φαβορί. «Το παιχνίδι με τη Ρωσία είναι εντελώς διαφορετικό. Οι Ρώσοι είναι μία ομάδα με ταλέντο και ενθουσιασμό που παίζει πολύ καλό μπάσκετ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης που αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τους παίκτες του. «Μέχρι τώρα, πριν έρθουμε στο Ευρωμπάσκετ, είχαμε παίξει αρκετά καλό μπάσκετ. Τώρα πρέπει να μάθουμε να αγωνιζόμαστε έχοντας την πίεση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά και να μάθουμε να κερδίζουμε όταν έχουμε μέτρια απόδοση». Από την πλευρά των παικτών ο Μιχάλης Κακιούζης δήλωσε αισιόδοξος ότι η εικόνα της Εθνικής επιθετικά θα βελτιωθεί ενώ ο Νίκος Ζήσης τόνισε ότι η προσοχή δε θα πρέπει να εστιαστεί μόνο στον Κιριλένκο.

Τις επιθετικές αρετές του Ζήση θα χρειαστεί η Εθνική κόντρα στη Ρωσία

Eurokinissi

Τις επιθετικές αρετές του Ζήση θα χρειαστεί η Εθνική κόντρα στη Ρωσία
Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της Ρωσίας, Σεργκέι Μπάμπκοφ ανέφερε για το σημερινό παιχνίδι: «Η Ελλάδα είναι δυνατή ομάδα. Εχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στα φιλικά προετοιμασίας της. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ. Αυτό είναι το αβαντάζ μας. Το πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι οι παίκτες που διαθέτει, όπως οι Παπαδόπουλος, Κακιούζης και Ντικούδης», τόνισε.

  • Στο δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών που θα γίνει σήμερα η Γαλλία που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Σερβία/Μαυροβούνιο θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία (21.30 ΕΤ1).
  • Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στη Σερβία μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής από την τετράδα, κάτι που στερεί και το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην Ιαπωνία. Ο τεχνικός της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού επισήμανε το τέλος της θητείας του στην Εθνική άφησε αιχμές κατά ορισμένων παικτών για έλλειψη συνεργασίας. Ιδιαίτερα καυστικά ήταν και τα σχόλια του σερβικού Τύπου για την ήττα της Εθνικής από τη Γαλλία.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ