Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρώτες χειμερινές αυλαίες

«Η κατσαρίδα» στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου»
«Η κατσαρίδα» στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου»

  • Το θέατρο «Σημείο» θα επαναλάβει από τον Οκτώβρη το έργο του Χ. Πίντερ «Προδοσία». Το πολυβραβευμένο έργο - χρονικό μιας ερωτικής σχέσης παρουσιάζεται σε μια πολύ «κλειστή» παράσταση, με τους θεατές και τους ηθοποιούς καθισμένους γύρω από ένα τραπέζι στο κέντρο της σκηνής.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ημιτονίων παρουσιάζεται η προδοσία μιας φιλίας και ενός έρωτα. Ο έρωτας, η φιλία, οι διαρκείς απιστίες - προδοσίες μεταξύ του ερωτικού τριγώνου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό στιγμών, γεγονότων και απατηλών καταστάσεων.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου, σκηνοθεσία - σκηνογραφική επιμέλεια Νίκου Διαμαντή. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Επίσης το «Σημείο» θα παρουσιάσει το χειμώνα δύο καινούρια, βραβευμένα νεοελληνικά έργα. Το πρώτο είναι το έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Εξόριστοι» (Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Εργου, 2004) και το έργο του Κώστα Τζαμιώτη «Ουδέτερη ζώνη» (Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Εργου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα).

  • H «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου από την 1η του Οκτώβρη και για τρεις μήνες θα επαναληφθεί στο Δώμα του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου». Το έργο, που έγραψε και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, παρουσιάζεται σε μουσική Κώστα Γάκη, κατασκευή σκηνικού Γκάυ Στεφάνου, κοστούμια Γεωργίας Μπαμπαλού, φωτισμούς Χρήστου Τσαμπά. Παίζουν: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώστας Γάκης.

Ζουν στα πιο απόκρυφα, στα πιο σκοτεινά μέρη του διαμερίσματός μας, περιμένοντας υπομονετικά τη στιγμή που θα λείπουμε για να εμφανιστούν. Εκατοντάδες κατσαρίδες κατακλύζουν τα σπίτια μας. Τι θα κάνουμε; Θα τις πολεμήσουμε. Κι ο μόνος τρόπος είναι να εισβάλουμε στη σκέψη τους, να δούμε τον κόσμο μέσα απ' τα δικά τους μάτια. Τι κάνουν όλες αυτές τις ατελείωτες ώρες που περιμένουν, τι σκέφτονται, τι ονειρεύονται, τι θέλουν από μας; Μία απ' αυτές, ξεκινώντας να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά της όνειρα, ζει την πιο απίθανη περιπέτεια που έζησε ποτέ κατσαρίδα: αποφασίζει ν' ανέβει στο φεγγάρι. Εντομα και τρωκτικά που βρίσκονται στο δρόμο της της δίνουν χρήσιμες πληροφορίες και κουράγιο, ενώ άλλα προσπαθούν να την αποτρέψουν.

  • Υστερα από έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων την περασμένη σεζόν, το Θέατρο Δωματίου επιστρέφει στο Bios (Πειραιώς 84), από την 1η του Οκτώβρη, με την performance «Περιμένοντας...» (κάτι για την πείνα), σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου. Μια παράσταση με αφορμή το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό», που ενσωματώνει ηχογραφημένα κείμενα, video, μουσική και δράσεις από τέσσερις ηθοποιούς. Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας. Μουσική: Νίκος Πατρελάκης. Video: Ανδρέας Κοσιώνης. Συμμετέχουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Αντζελα Μπρούσκου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου. Παραστάσεις: Παρασκευή - Τρίτη (9.30μμ).

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org