Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.- Τους 32 έφθασαν οι νεκροί και τους 37 οι τραυματίες, από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε θέατρο στην πόλη Μπένι Σουέιφ, κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από κεριά που είχαν τοποθετήσει οι ηθοποιοί. Αρκετά από τα θύματα ποδοπατήθηκαν.

ΡΙΑΝΤ.- Τερματίστηκε, αργά χθες, με έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας, η τριήμερη πολιορκία κτιρίου στην πόλη Νταμάμ της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας, όπου είχαν οχυρωθεί ένοπλοι και σημειώνονταν συνεχείς σφοδρές μάχες. Επισήμως, σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 10, ενώ φέρονται να σκοτώθηκαν όλοι οι ένοπλοι, που, πιθανώς, ξεπερνούσαν τους 10. Οι αρχές μίλησαν για «τρομοκράτες» ενώ η «αλ Κάιντα του Ιράκ υπό τον Ζαρκάουι» διεκδίκησε την ευθύνη.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- «Στο τέλος» οδεύει η διπλωματική προσέγγιση της ευρωπαϊκής τρόικας με το Ιράν, προέβλεπαν, χθες, Ευρωπαίοι διπλωμάτες. Ταυτόχρονα, το βρετανικό Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών διέψευδε την «κινδυνολογία», τονίζοντας ότι μετά, ίσως, από 5 χρόνια, το Ιράν θα είναι σε θέση να αποκτήσει «ένα και μοναδικό πυρηνικό όπλο».

ΜΟΣΧΑ.- Το Πεκίνο και η Μόσχα θέλουν να εντείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της άμυνας, έστω κι αν δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας ενός «στρατιωτικού συνασπισμού», δήλωσε χτες ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ, λίγο μετά την άφιξη στη Μόσχα του Κινέζου ομολόγου του, Κάο Γκανγκτσουάν.

ΤΟΚΙΟ.- Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 αγνοούνται μετά το πέρασμα του τυφώνα Νάμπι πάνω από τη νότια Ιαπωνία. Ο τυφώνας, που κινούνταν με ταχύτητα 126 χλμ./ώρα, προκάλεσε και την εκκένωση 100.000 κατοικιών που πλημμύρισαν.

ΜΑΝΙΛΑ.- Πάνω από τα μισά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Φιλιππίνες απέρριψαν χτες οριστικά την πρόταση μομφής κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον της Προέδρου Γκλόρια Αρόγιο, που κατηγορείται για εκλογική νοθεία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Αμερικανικές και αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν χτες 12 αντάρτες και συνέλαβαν άλλους εννέα, στη διάρκεια επιχείρησης στο νότιο Αφγανιστάν.

ΑΓΚΥΡΑ.- Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, όταν πάτησαν σε ναρκοθετημένη από Κούρδους αντάρτες περιοχή της νοτιοανατολικής επαρχίας Χακάρι (κοντά στη μεθόριο Ιράκ - Ιράν).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ