Πέμπτη 25 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απελάσεις... για ανάρμοστη συμπεριφορά!

Κάμερες παρακολούθησης στο Λονδίνο. Θα καταγράφουν τις «απαράδεκτες συμπεριφορές» των μεταναστών «διά τα περαιτέρω»...

Associated Press

Κάμερες παρακολούθησης στο Λονδίνο. Θα καταγράφουν τις «απαράδεκτες συμπεριφορές» των μεταναστών «διά τα περαιτέρω»...
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Νέα «επίθεση» της βρετανικής κυβέρνησης που ορμώμενη από τις «επιθέσεις» της 7ης Ιούλη έχει εξαπολύσει πόλεμο. Χωρίς να παίρνει ανάσα, χτες, ο υπουργός Εσωτερικών, Τσαρλς Κλαρκ, επανήλθε δριμύτερος δίνοντας στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις «απαράδεκτες συμπεριφορές» που δικαιολογούν την απέλαση των αλλοδαπών από το Ηνωμένο Βασίλειο... Στο στόχαστρο των αρχών, εκτός από αυτούς που υποτίθεται υποκινούν την τρομοκρατία, μπαίνουν και όσοι προβαίνουν σε «ριζοσπαστικά κηρύγματα», όσοι απειλούν με τη συμπεριφορά τους τη δημόσια τάξη, την εθνική ασφάλεια ή τη νομιμότητα...

Μάλιστα, η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι ο κατάλογος δεν είναι πλήρης, αλλά απλώς ενδεικτικός.

Οι συμπεριφορές που θεωρούνται απαράδεκτες για τη βρετανική κυβέρνηση, αφορούν «όλους τους μη Βρετανούς πολίτες, στη Βρετανία ή στο εξωτερικό, που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο, όπως τη συγγραφή, παραγωγή, έκδοση ή διακίνηση υλικού ή που κάνουν δημόσιες ομιλίες ή κηρύγματα ή διατηρούν δικτυακούς τόπους για να απειλήσουν τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια».

Επιπλέον, «αφορούν εκείνους που χρησιμοποιούν μια υπεύθυνη θέση, όπως αυτή του δασκάλου, ή του ηγέτη κοινότητας ή συλλόγου νεολαίας, για να εκφράσουν απόψεις που υποδαυλίζουν, δικαιολογούν ή εξυμνούν την τρομοκρατική βία προς όφελος συγκεκριμένων ιδεών ή που επιχειρούν να υποκινήσουν άλλους σε τρομοκρατικές πράξεις. Παράλληλα, αφορούν εκείνους που υποδαυλίζουν άλλες εγκληματικές πράξεις ή ζητούν να υποκινήσουν άλλους σε εγκληματικές πράξεις ή να καλλιεργήσουν το μίσος που μπορεί να οδηγήσει σε ενδοκοινοτική βία στη Βρετανία».

Αυτά αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί και βάση δεδομένων με άτομα απ' όλο τον κόσμο που έχουν επιδείξει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Σε αυτήν θα έχουν πρόσβαση υπηρεσίες που ελέγχουν την είσοδο στη Βρετανία.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πολ Γκόγκινς, είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί σκληρά ώστε τα μέτρα που παίρνει να είναι δίκαια και αποτελεσματικά.

Αλλά οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητούν περισσότερες διαβεβαιώσεις. Ιδιαίτερα για εκείνους που βάσει των νέων κανονισμών θα απελαθούν σε χώρες όπου υπάρχουν καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαμάχη για τις συνθήκες θανάτου του 27χρονου Βραζιλιάνου Ζαν Τσαρλς ντε Μενέσες.

Και ενόσω οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Βραζιλίας βρίσκονται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο για να εξετάσουν τα στοιχεία των συνθηκών της δολοφονίας του ντε Μενέσες ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Κεν Λίβινγκστον, έσπευσε να υπερασπιστεί τον αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας, σερ Ιαν Μπλερ. Τις πταίει για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, κατά τον «κόκκινο» Κένι; Οχι φυσικά ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, αφού ο σάλος που έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις οφείλεται στο γεγονός ότι ...ίσως υπάρχουν αντίπαλοι του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ μέσα στην αστυνομική ιεραρχία, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση για να του καταφέρουν πισώπλατη μαχαιριά.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι παρά το φιάσκο των υπηρεσιών ασφαλείας η κοινή γνώμη δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στις ικανότητες της αστυνομίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Λίβινγκστον είχε «στηρίξει» και τη δολοφονία του Μενέσες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ