Στα άλματα πέφτει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στη σημερινή 4η ημέρα των αγώνων, όπου υπάρχει η παρουσία έξι Ελλήνων αθλητών-τριών: Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Παναγιώτης Σαρρής (200μ,), Κώστας Ζαλαγκίτης - Χρήστος Μελέτογλου (τριπλούν), Γιάννα Καφετζή (μήκος) και Φλώρα Ρεντούμη (100μ εμπόδια). Τις ελληνικές συμμετοχές ανοίγει ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο 19χρονος πρωταθλητής με ατομική επίδοση και πανελλήνιο ρεκόρ στα 5,72μ χρειάζεται ένα άλμα στα 5,75μ που είναι το όριο για τον τελικό.
Την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν θα διεκδικήσει και το ελληνικό δίδυμο των Ζαλαγγίτη - Μελέτογλου. Ο πρώτος, που είναι κάτοχος το πανελληνίου ρεκόρ (17,43) μετέχει στο Α' γκρουπ με καλύτερη φετινή επίδοση 17,29, που είναι η 10η καλύτερη μεταξύ των 29 αθλητών. Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Μελέτογλου στο Β' γκρουπ, έχει ατομικό ρεκόρ 17,19μ (3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα) κι έχει κάνει φέτος 16,74μ. Ενα άλμα γύρω στα 17μ που ίσως του δώσει την πρόκριση, είναι μέσα στις δυνατότητες του έμπειρου αθλητή. Στο μήκος η Γιάννα Καφετζή με 6,62μ φετινή επίδοση έχει ελπίδες να πιάσει το όριο, που είναι στα 6,65μ ή να βρεθεί μέσα στις 12 καλύτερες και των δύο γκρουπ, στα οποία μετέχουν συνολικά 27 αθλήτριες.
Τέλος, στις κούρσες, ο Παναγιώτης Σαρρής στα 200μ με 20.69 φέτος και η Φλώρα Ρεντούμη στα 100μ εμπόδια με 13.03 φέτος έχουν δύσκολη αποστολή για την πρόκριση στον τελικό. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα υπάρχει η πρεμιέρα του δεκάθλου, η ολοκλήρωση του επτάθλου στις γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα 4 τελικούς: τη δισκοβολία γυναικών, τα 3.000μ στιπλ ανδρών, τα 800μ γυναικών και τα 400μ εμπόδια ανδρών.