Την επίσχεση εργασίας συνεχίζουν οι 85 εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Η Απόφαση», οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτοι, δεν πληρώνονται με βάση τις ΣΣΕ δύο χρόνια τώρα, μένουν χωρίς επιδόματα αδείας, ενώ κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο. Την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από την Παρασκευή 22 του Ιούλη και παρ' όλα αυτά η εταιρία αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Να σημειωθεί ότι έχει σταματήσει η έκδοση της εφημερίδας «Η Απόφαση», ενώ η εταιρία «Εκδόσεις Πάνος Καραγιάννης ΑΕ», που την εκδίδει, είναι συγγενική επιχείρηση του ομίλου ALCO της οικογένειας Θ. Τζώρτζη.
Συγχρόνως οι 85 εργαζόμενοι της εφημερίδας βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ, όπως επισημαίνουν σε ψήφισμα-ανακοίνωσή τους που έχουν κοινοποιήσει προς όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο δε εμπαιγμός των αρμοδίων απέναντι στους εργαζόμενους είναι πρωτοφανής.
Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι απαιτούν από όλους τους υπεύθυνους (μετόχους, εκδότη, διευθυντή και μέλη των ΔΣ) την άμεση εξόφληση των μισθών τους, τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ, ΙΚΑ, ΕΔΟΕΑΠ, κτλ.), την άμεση επανέκδοση της εφημερίδας με τις ίδιες θέσεις απασχόλησης, αλλά και την ενημέρωση των εργαζομένων και της κοινής γνώμης για ό,τι ακριβώς συμβαίνει στην εφημερίδα «Η Απόφαση».
Ακόμη, ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, Δ. Σιούφα, για τις Ανώνυμες Εταιρίες, προκειμένου να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της ιδιοκτησίας στην εφημερίδα, καθώς και την παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Α. Πιλάβιου, για τις εισηγμένες ΑΕ και τις ευθύνες των διοικήσεών τους σχετικά με συγγενικές τους επιχειρήσεις και δραστηριότητές τους. Επίσης, απαιτούν την άμεση ανταπόκριση των υπουργών Τύπου και Απασχόλησης αλλά και το σεβασμό των αρμοδίων στις αποφάσεις των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου.
Τέλος, απαιτούν την άμεση παρέμβαση όλων για την επίλυση του ζητήματος που αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων (εξόφληση δεδουλευμένων, λύση επίσχεσης εργασίας, συνέχιση έκδοσης της εφημερίδας) και στην αποκατάσταση της ομαλότητας στη συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση, αφού, όπως επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι στο ψήφισμά τους, «με ευθύνη της εργοδοσίας δε συνεχίζεται η έκδοση της εφημερίδας και η ενημέρωση της κοινής γνώμης».