Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ετοιμάζεται ήδη το τείχος γύρω από τη Γάζα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ενα νέο υπερσύγχρονο τείχος ετοιμάζει ο ισραηλινός στρατός για να περικυκλώσει τη Λωρίδα της Γάζας, αμέσως μετά την αποχώρησή του από εκεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα ανεγερθεί ένα «τριπλό» τείχος, ύψους 7 μέτρων, το οποίο, εκτός από το συμπαγές τσιμέντο, θα αποτελείται και από ηλεκτροφόρο φράχτη. Θα φέρει πύργους ελέγχου, όπου θα είναι τοποθετημένα αυτόματα όπλα που θα λειτουργούν με τηλεχειριστήρια από μεγάλες αποστάσεις. Επίσης, στα ίδια σημεία θα είναι τοποθετημένες βιντεοκάμερες ενισχυμένες με ειδική τεχνολογία, ώστε να παρακολουθούν κάθε κίνηση, ακόμη και τη νύχτα.

Επειτα και από αυτήν την αποκάλυψη είναι ξεκάθαρο ότι μετά την ισραηλινή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, η περιοχή απλώς θα μετατραπεί σε μια μεγάλη φυλακή, αφού ο ισραηλινός στρατός θα έχει τον απόλυτο έλεγχο στη γη, στον αέρα, στη θάλασσα. Παρ' όλα αυτά, ο Ισραηλινός αντιπρόεδρος Σιμόν Πέρες, επισκεπτόμενος χτες την περιοχή, επέμεινε ότι η αποχώρηση είναι «μια μεγάλη ευκαιρία και για τους Παλαιστινίους».

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει οικονομικά ώστε να μετατραπούν σε «αξιόπιστα και ασφαλή» περάσματα, οι τρεις δίοδοι που υπάρχουν και σήμερα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. Ετσι υποστήριξε «θα ενισχυθεί η παλαιστινιακή οικονομία από την αύξηση της διακίνησης εργαζομένων και εμπορευμάτων».

Τέλος, χτες, ο ισραηλινός στρατός επέδραμε σε σπίτι έξω από την Τουλκαρέμ, όπου σκότωσε έναν 25χρονο Παλαιστίνιο, παρουσιάζοντάς τον ως μέλος της «Τζιχάντ». Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μία 4χρονη Παλαιστίνια είχε τραυματιστεί σοβαρά από ισραηλινά πυρά στη Ράφα, μέσα στο σπίτι της, χωρίς να υπάρχουν επεισόδια εκείνη τη στιγμή σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ