Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Στο στόχαστρο οι συνεργάτες

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Επιθέσεις ενόπλων σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας σημάδεψαν τη χτεσινή ημέρα. Κύριος στόχος, και αυτή τη φορά, ήταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ιμπραχίμ αλ Τζαφάρι κάλεσε σε γεύμα τους γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, την Τετάρτη 13 Ιούλη, προκαλώντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για την «περίεργη» αυτή κίνηση, αφού είναι η πρώτη φορά που η ιρακινή «κυβέρνηση» δείχνει τέτοια ευαισθησία.

Στη Δυτική Βαγδάτη, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με ενόπλους. Στην ίδια περιοχή, λίγο αργότερα, υπό παρόμοιες συνθήκες σκοτώθηκαν δύο περαστικοί και ένας αστυνομικός. Στην Ανατολική Βαγδάτη, δύο τροχονόμοι σκοτώθηκαν από αγνώστους ενόπλους, όπως και δύο κομάντος της ιρακινής Αστυνομίας. Στη νότια συνοικία Ντόρα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά αγνώστου στόχου με αποτέλεσμα να πληγεί αυτοκίνητο νεονύμφων. Σκοτώθηκε η νύφη και τραυματίστηκαν ο γαμπρός, ο αδελφός του και ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Στη Λατιφίγια, νοτίως της Βαγδάτης, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που στόχευε αστυνομική φάλαγγα. Στη Σαμάρα, μάχες ξέσπασαν μεταξύ ανταρτών και κατοχικών δυνάμεων. Σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι (1 αστυνομικός και 3 πολίτες), ενώ τραυματίστηκαν 11. Στη Φαλούτζα σκοτώθηκε από έκρηξη ένας Αμερικανός πεζοναύτης. Τέλος, στα περίχωρα της Βαγδάτης εντοπίστηκαν οι σωροί 3 αδελφών (2 αστυνομικών και 1 ιμάμη) που είχαν απαχθεί από το σπίτι τους το βράδυ της Πέμπτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ