Σάββατο 23 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παρατείνεται η ισχύς του αντιτρομοκρατικού νόμου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Χωρίς εκπλήξεις, με 257 ψήφους υπέρ, από την πλευρά των Συντηρητικών, και 171 κατά, από τις τάξεις των Δημοκρατικών, ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών η ρύθμιση για την παράταση ισχύος του αντιτρομοκρατικού νόμου (Patriot Act) που έληγε φέτος.

Ο νόμος, που ψηφίστηκε για πρώτη φορά μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001, παραχωρεί στην αμερικανική κυβέρνηση υπερεξουσίες στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Επίσης, δίνει στους Αμερικανούς αξιωματούχος το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στα ιατρικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά αρχεία των υπόπτων.

Για την ανανέωσή της απαιτείται επίσης η έγκριση και της Γερουσίας. Στη συνέχεια - και αφού το Κογκρέσο θα έχει ανάψει το πράσινο φως - η ρύθμιση για την παράταση ισχύς του αντιτρομοκρατικού νόμου θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Τζορτζ Ου. Μπους χαρακτήρισε τον αντιτρομοκρατικό νόμο ως το κλειδί στη μάχη των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας και ζήτησε από το Κογκρέσο να του αποστείλει σύντομα για υπογραφή τη σχετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ