Τρίτη 19 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Συνειδητό πολιτικό έγκλημα διαρκείας

Στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής» περιόδευσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

... και την περιοδεία στον τεχνικό έλεγχο
... και την περιοδεία στον τεχνικό έλεγχο
«Οι εξελίξεις στις "Ολυμπιακές Αερογραμμές", στην Τεχνική Βάση αλλά και άλλες εξελίξεις, όπως η ιδιωτικοποίηση του "Κέτερινγκ", συνιστούν για μας ένα συνειδητό πολιτικό έγκλημα διαρκείας που έχει στόχο να δώσει σημαντικούς τομείς στο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο. Σ' αυτό το έγκλημα συμμέτοχοι είναι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Είναι ακόμα περισσότεροι υπεύθυνοι γιατί πραγματοποιούν αυτό το έγκλημα στο έδαφος της συκοφαντίας των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν, έστω στο "παραπέντε" και στο "και πέντε" και πάνω από όλα πρέπει να τιμωρηθούν πολιτικά και τα δύο κόμματα και όλοι εκείνοι που στο πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο στήριξαν ή ανέχτηκαν αυτήν την αρνητική κατάσταση. Το θύμα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στις "Ολυμπιακές Αερογραμμές" ή στην Τεχνική Βάση, θύμα είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, επομένως ο αγώνας πρέπει να διευρυνθεί».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, κατά τη χτεσινή περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής». Η Αλέκα Παπαρήγα είχε συνάντηση με το διευθυντή της Τεχνικής Βάσης καθώς και με τους εκπροσώπους της ΟΣΠΑ.

«Ας ανοίξουμε τον κοινό δρόμο πάλης»

Από τη συγκέντρωση στην Τεχνική Βάση...
Από τη συγκέντρωση στην Τεχνική Βάση...
«Εγκλημα που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρει τιμωρία», χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα όσα έχουν συντελεστεί, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των "Ολυμπιακών Αερογραμμών".

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημείωσε, έχουν επιλέξει και αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση. Τα δυο κόμματα - συνεπικουρούμενα και από ένα μεγάλο μέρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ανήκουν στους ιδιώτες - άρχισαν να στρώνουν εδώ και χρόνια το έδαφος για τη σημερινή κατάσταση, με την κατασυκοφάντηση των ΟΑ και κυρίως του προσωπικού», τόνισε.

Ρόλο, είπε, για τον αργό θάνατο των ΟΑ έπαιξε και η στάση των ηγετικών συνδικαλιστικών οργάνων. «Το λέμε, συνέχισε, γιατί εξαρτάται και από το συνδικαλιστικό κίνημα, τι είδους αντίσταση θα υπάρχει. Και αν κάποιος δεν μπορεί να αναστείλει μια διαδικασία, έχει μεγάλη σημασία να φανούν οι υπεύθυνοι».

Υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει αποφασίσει να πουλήσει τις ΟΑ, να θέσει σε αμφισβήτηση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τεχνικής Βάσης, να βρει πολλούς αγοραστές, να πουλήσει κομμάτι - κομμάτι όλους αυτούς τους σημαντικούς τομείς και σε πάρα πολύ χαμηλό κόστος. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνδυάσει την πώληση με τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση πιθανά να έχει επιλέξει και το κλείσιμο των ΟΑ.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν ρότα, να οργανώσουν πολύμορφο αγώνα, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί.

«Πάλη για να ματαιώσουμε ό,τι μπορούμε. Να μη χαθεί ούτε ένας πόντος από τα δικαιώματα που έχετε», τόνισε, και υπογράμμισε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναδείξουμε τη σημασία να υπάρχει Εθνικός Κρατικός Αερομεταφορέας». Και είμαστε αποφασισμένοι από αυτόν τον αγώνα να βγει και το δίκιο σας, να κερδίσετε και πάνω από όλα να μην επιτρέψουμε να συκοφαντηθείτε γιατί από εκεί και πέρα θα γίνουν ακόμα χειρότερα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και σε βάρος των εργαζομένων. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι περνάει από το χέρι μας αλλά προβληματιστείτε: αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με τη μερική απασχόληση, με την πολυμορφία της απασχόλησης, είναι ο πρόλογος. Υπάρχει και το κύριο σώμα των μέτρων που δεν έχει παρθεί ακόμα σε όλη την Ευρώπη. Ερχονται πολύ χειρότερες μέρες. Ας βγούν πολιτικά συμπεράσματα.

«Τα επόμενα χρόνια, συνέχισε, αν η εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη κάνει μια ενδοσκόπηση και βγάλει συμπεράσματα, τότε τα εμπόδια που θα τους βάλουμε θα είναι πολύ σημαντικά».

Και συνέχισε: «Κάτω από το βάρος της αγωνίας του σήμερα υπάρχει και η προοπτική. Εμείς αυτήν την προοπτική την προβάλλουμε στον ελληνικό λαό. Συγκρότηση λαϊκού μετώπου που σημαίνει πιο επιθετική και ουσιαστική πολιτική. Μεγαλύτερη ικανότητα απόσπασης κατακτήσεων. Διεκδίκηση λαϊκής πλειοψηφίας και εξουσίας. Αυτά δεν είναι ψιλά γράμματα για εσάς. Ξέροντας κανείς σε ποιο τέρμα πρέπει να φτάσει γίνεται πιο ικανός για το σήμερα».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους σε «αφύπνιση, τόλμη. Απεγκλωβιστείτε από τα κόμματα αυτά, και από την κυρίαρχη λογική. Μην πιστεύετε ότι υπάρχουν αγώνες εύκολοι. Οτι με μπαλώματα μπορεί να λυθούν τα προβλήματα, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του ΣΥΝ. Μόνο με μια πολιτική ουσιαστικής αντιπαράθεσης, ρήξης και ανατροπής αντιμετωπίζονται τα θέματα. Ας ανοίξουμε τον κοινό δρόμο πάλης και θα τα βρούμε και για το τέρμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ