Παρασκευή 8 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Τα νέα της σημαίας

1. Από το Γενάρη θα κυματίζει η γαλανόλευκη στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, του οποίου αναλαμβάνουμε επίσημα την κηδεμονία. Εκαστος στρατιώτης μας θα αμείβεται με 3.500 ευρώ για την έπαρση και υποστολή της σημαίας έναντι των 6.500 ευρώ που λαμβάνουν οι αντίστοιχοι Ευρωπαίοι, και δε μιλάμε φυσικά γι' αυτά που παίρνουν οι κυνηγοί κεφαλών του αμερικανικού στρατού.

2. Η ελληνική σημαία τ ύ π ο ι ς θα κυματίζει στην Καμπούλ, ψιθυρίζουν τα ευγενή χείλη των επισήμων ευσεβών. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τ ύ π ο ι ς θα το εκτιμήσουν δεόντως οι εναπομείναντες Ταλιμπάν, ο ηγέτης τους και όλες οι γνωστές άγνωστες ισλαμικές οργανώσεις. Και οι δικοί μας στρατιώτες τι θα κάνουν τ ύ π ο ι ς στο Αεροδρόμιο; Θα σερβίρουν καφέ στους Αμερικανούς συναδέλφους τους;

3. Το τι ζητούν οι δικοί μας υποψήφιοι αυτόχειρες με τη μορφή στρατιωτών στην Καμπούλ δεν είναι θέμα για συζήτηση. Δεν καταδέχομαι να βασανίζω τα αυτονόητα της Νέας Δημοκρατίας.

4. Η πατρίδα είναι το σώμα του Ελληνα στρατιώτη που δεν το σεβάστηκε κανείς, γι' αυτό και έφτασε ως την Καμπούλ. Η μόνη που του παραστέκεται είναι η ψυχοκόρη του κράτους, η γνωστή δεσποινίς «Δημοσία Δαπάνη», έτοιμη να τον αναλάβει αν κάτι του συμβεί.

5. Οσο για τη χαμένη τιμή της σημαίας, που τ ύ π ο ι ς θα υψώνεται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, αφορά άμεσα τη χαμένη σκέψη της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός δεν είναι παρά ένας θλιβερός κρίκος στη μακρόχρονη εξάρτηση της Ελλάδας από τη Δύση.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ