Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΤΡΙΟΥΜΦ»
Στην ανεργία με τις ευλογίες της κυβέρνησης

«Στο ίδιο έργο (σ.σ. του «λουκέτου» και της ανεργίας) θεατές», οι 350 εργαζόμενοι του εργοστασίου ιματισμού της «ΤΡΙΟΥΜΦ», σύμφωνα με την απάντησή που έδωσε χθες στη Βουλή, σε Ερώτηση του βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κρατώντας για την κυβέρνηση το ρόλο του ...τροχονόμου στα συμφέροντα της αγοράς.

Ο υφυπουργός Εργασίας επικαλέστηκε τις διαπραγματεύσεις, που, όπως υποστήριξε, πρόκειται να γίνουν ανάμεσα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση της εταιρίας, λέγοντας πως «για να κάνεις μια καλή θεραπεία, χρειάζεσαι μια καλή διάγνωση» (!). Παράλληλα, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η κλωστοϋφαντουργία «οδηγείται σε αφανισμό λόγω της Κίνας και των φτηνών μεροκάματων που υπάρχουν στα Βαλκάνια». Σαν να μην ήταν και το δικό του κόμμα που ψήφισε την ελεύθερη και μάλιστα επιδοτούμενη μετανάστευση των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια.

«Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν είστε γνώστης της κατάστασης», απάντησε ο Αντ. Σκυλλάκος, αλλά το ότι «εσείς σηκώνετε τα χέρια, διότι θεωρείτε αυτόματο πιλότο την ελευθερία της αγοράς. Αυτή λέει: Δεν κερδίζω όσα χρειάζομαι, έπρεπε να κερδίζω περισσότερα και την κλείνω την επιχείρηση». Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «στην καλύτερη περίπτωση η απάντησή σας θα είναι να γίνει μια συζήτηση για να θεραπευτούν ή να μειωθούν κάποιες από τις συνέπειες με κάποια προγράμματα, τα οποία δε λύνουν το πρόβλημα της σταθερής και μόνιμης δουλιάς. Τελειώνουν αυτά και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που συμμετέχουν μένουν πάλι άνεργοι».

Αναφερόμενος στη θέση του ΚΚΕ, ο Αντ. Σκυλλάκος δήλωσε ότι «τασσόμαστε και στις σημερινές συνθήκες υπέρ μέτρων προστασίας της ντόπιας παραγωγής βεβαίως σαν μεταβατική περίοδο, γιατί αυτό δε μας λύνει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα», όμως σημείωσε «ούτε τέτοια μέτρα παίρνετε, γιατί κινείστε στη λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ό,τι κάνει η ΕΕ κάνετε κι εσείς». Κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «η δική μας αντίληψη είναι πως θα έπρεπε και η μεταποίηση και τα βασικά μέσα παραγωγής να είναι υπό τον έλεγχο και υπό την ευθύνη του κράτους, να είναι λαϊκή περιουσία και να υπάρχει σχεδιασμός. Αυτό αφορά μιαν άλλη οικονομία, μιαν άλλη διακυβέρνηση της χώρας. Με τη λογική τη δική σας, της ελευθερίας της αγοράς, να ποιες είναι οι συνέπειες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ