Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ενάντια στις απολύσεις συνδικαλιστών

«Κανένας δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Κανένας δεν πρέπει να ανεχτεί τη διάλυση των σωματείων μέσα από την απόλυση των συνδικαλιστών. Κανένας δεν πρέπει να ανεχτεί το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της ΕΑΣ Αμφισσας. Γιατί, αυτή είναι η επιδίωξη αυτών που διοικούν την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αυτή είναι η επιδίωξη των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) που τους στηρίζουν».

Αυτά σημειώνει μεταξύ άλλων η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, στο κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους, τους αγρότες και συνταξιούχους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΣ Αμφισσας, σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Αμφισσας, ενάντια στις αδικαιολόγητες, αυθαίρετες και τρομοκρατικές διώξεις και απολύσεις συνδικαλιστών που έχει εξαπολύει η εργοδοσία στην περιοχή. Αφορμή, η σημερινή εκδίκαση, στο Πρωτοδικείο Αμφισσας, της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι απολυμένοι συνδικαλιστές της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κατά της διοίκησης της Ενωσης.

«Με την παρουσία μας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚ Φωκίδας, να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στη διάλυση και το ξεπούλημα ή κλείσιμο της ΕΑΣ που προωθούν τα πρασινογάλαζα συνεταιράκια και τα κόμματά τους και να ορθώσουμε τοίχο αντίστασης στην προσπάθεια κυβέρνησης - εργοδοσίας να καταργήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες».

«Βιομέκ»

Στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας μπαίνουν σωματείο και εργαζόμενοι στην επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών ΒΙΟΜΕΚ (θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ) στο Αλιβέρι, μετά την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και την άρνησή της να απαντήσει στα αιτήματα των μεταλλεργατών. Από σήμερα, στις 6 το πρωί, μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, απαντάνε με δύο 24ωρες απεργίες (σήμερα Πέμπτη 16/6 και αύρο Παρασκευή 17/6). Τις κινητοποιήσεις αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την προηγούμενη Κυριακή και εξουσιοδότησε το ΔΣ του σωματείου να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα σε περίπτωση που συνεχιστεί η αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Το σωματείο μεταξύ άλλων διεκδικεί και το σταμάτημα της εργολαβοποίησης. Η εταιρία από την πλευρά της, μετά τη συγχώνευσή της με την ΤΕΡΝΑ, προσπαθεί να μειώσει το μόνιμο προσωπικό και να το αντικαταστήσει με εργολαβίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ