Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ
Οξυνση και διαδηλώσεις

ΛΙΜΑ.-

Καθώς φαίνεται ανοιχτοί θα παραμείνουν οι λογαριασμοί αλλά και η ένταση για πολύ καιρό με αφορμή τις προεδρικές εκλογές. Μετά την αποχώρηση του υποψήφιου και αντιπάλου του Προέδρου Φουτζιμόρι για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η εκλογική αρχή του Περού χτες απέρριψε αίτημα της αντιπολίτευσης, αλλά και διεθνών παρατηρητών, για αναβολή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, προκαλώντας νέα πολιτική όξυνση στη νοτιοαμερικανική χώρα.

Στο παιχνίδι μπήκαν για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ, με δήλωση του Προέδρου Κλίντον, που ζήτησαν από την περουβιανή κυβέρνηση να αναβάλει το δεύτερο γύρο, για να επιτρέψει στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών να ελέγξει την καλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κ. Κρόλεϊ. Οσο για την αντιπολίτευση που υποστηρίζει τον Αλεχάντρο Τολέντο και ζήτησαν την αναβολή για να λυθούν κάποια προβλήματα με το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων - που εκτιμούν ότι μπορεί να επηρεάσουν την αξιοπιστία των εκλογών - στην περίπτωση πραγματοποίησης τελικά της ψηφοφορίας, έχει εξαγγείλει ότι θα απόσχει.

Επομένως η ένταση παραμένει, όπως και οι διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Οι συγκρούσεις δεν έλειψαν ούτε την Πέμπτη, που οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι και φοιτητές στην πρωτεύουσα Λίμα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ