Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα ακυρωθεί στην πράξη!

Η κατάπτυστη απόφαση του ΟΕΚ να απαλλάξει μεγαλοκατασκευαστική από τα τεράστια χρέη της προς το ΙΚΑ

«Σιγήν ιχθύος» τηρούν μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και οι αρμόδιοι φορείς, για την κατάπτυστη απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, να απαλλάξει ουσιαστικά την κατασκευαστική εταιρία «ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΤΕ», από χρέη ύψους 250 εκατομμυρίων δραχμών προς το ΙΚΑ! Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με επιστολή της προς τον υπουργό και υφυπουργό Απασχόλησης, τον διοικητή και το Τμήμα Εσόδων του ΙΚΑ, καταγγέλλει την επαίσχυντη απόφαση και τονίζει: «Εχετε την απόλυτη ευθύνη, σαν εποπτεύον υπουργείο, αν θα αφήσετε να ολοκληρωθεί αυτή η κατάπτυστη απόφαση της διοίκησης του ΟΕΚ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην επιστολή, η κατασκευαστική εταιρία «ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΕ» είχε αναλάβει για λογαριασμό του Οργανισμού την ανέγερση 78 κατοικιών στο Δήμο Ταύρου. Οταν το έργο τελείωσε και ενώ βρίσκεται στο στάδιο της διοικητικής παραλαβής, η εταιρία ζήτησε από τον Οργανισμό την υποκατάστασή της από την εταιρία «ΧΑΛΚΙΣ ΑΕΤΕ».

«Ο ταχυδακτυλουργικός τρόπος υποκατάστασης της "ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΤΕ" από τη "ΧΑΛΚΙΣ ΑΕΤΕ", υπογραμμίζεται, ένα στόχο εξυπηρετεί: Επειδή η "ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΤΕ" χρωστάει στο ΙΚΑ 250 και πλέον εκατομμύρια δραχμές - πιθανόν να χρωστάει και δεδουλευμένα σε εργάτες - και το ΙΚΑ δεν της χορηγεί ασφαλιστική ενημερότητα για να εισπράξει τα υπόλοιπα χρήματα από τον ΟΕΚ, γίνεται η υποκατάστασή της από τη δεύτερη εταιρία που δεν έχει χρέη στο ΙΚΑ».

Και συνεχίζει: «Με αυτόν τον τρόπο, από τη μια, θα μείνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές χρέος στο ΙΚΑ, δε θα καταβάλει τις κρατήσεις που έχει κάνει, έτσι ή αλλιώς, από τους εργάτες, και, από την άλλη, θα εισπράξει στο ακέραιο ό,τι τις οφείλει ο ΟΕΚ. Με λίγα λόγια, το ΔΣ του ΟΕΚ, λειτουργώντας σαν διαμεσολαβητής της "ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΤΕ", της παρέχει τη δυνατότητα να κλέψει το ΙΚΑ και την ασφάλιση των εργατών».

Η Ομοσπονδία, τέλος, προειδοποιεί ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να ακυρώσει στην πράξη αυτήν την κατάπτυστη και απαράδεκτη απόφαση, που «θρέφει τον παρασιτισμό στους Οργανισμούς, τους μετατρέπει σε ρουσφετολογικούς μηχανισμούς της εκάστοτε κυβέρνησης και αφαιρεί τεράστια έσοδα από το ΙΚΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το «στραγγαλισμό» του ΟΕΚ(2011-03-22 00:00:00.0)
Εφ' όλης της ύλης παρέμβαση στον ΟΕΚ(2008-11-19 00:00:00.0)
Μακριά απ' τις στεγαστικές ανάγκες των εργαζομένων(2002-12-18 00:00:00.0)
Εξαγγελίες... με ξένα κόλλυβα(1998-01-27 00:00:00.0)
Λιγότερες κατοικίες το 1998(1997-12-02 00:00:00.0)
Το όνειρο στην ...κληρωτίδα(1997-06-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ