Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Στη μάχη για την επιτυχία του

Αναχωρεί αύριο το πρωί για το Καράκας της Βενεζουέλας ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Εθνική Προπαρασκευαστική Επιτροπή (συντονιστής της οποίας είναι η ΚΝΕ) στις εργασίες της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προετοιμασίες σε δεκάδες χώρες κάθε γωνιάς του κόσμου, όπου ΕΠΕ και οργανώσεις έχουν μπει στη μάχη για την επιτυχία του 16ου ΠΦΝΦ. Στην Κούβα, σύμφωνα με τη «Χουβεντούδ Ρεμπέλδε», περισσότεροι από 66.000 νέοι είναι οι προ-υποψήφιοι, από τους οποίους θα εκλεγούν συνολικά 1.000 αντιπρόσωποι (δηλαδή τα 2/3 της κουβανικής αποστολής που συνολικά θα αριθμεί 1.500 άτομα). Ανάμεσά τους θα είναι και 125 νέοι από 112 χώρες. Οι υπόλοιποι 500 θα είναι Κουβανοί που συμμετέχουν σε διεθνιστικές αποστολές στη Βενεζουέλα (π.χ. θυμίζουμε ότι όπως η Βενεζουέλα προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο, η Κούβα στηρίζει τη Βενεζουέλα με ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό).

«Το 16ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών θα αποτελέσει έκφραση της ενότητας και της αδελφοσύνης των νέων όλου του κόσμου», διαβεβαίωσε ο Χούλιο Μαρτίνες, Α' Γραμματέας της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών (ΕΝΚ) στην τελετή παρουσίασης των πρώτων αντιπροσώπων από άλλες εθνικότητες που θα ενσωματωθούν στην κουβανική αποστολή». Το Φεστιβάλ «θα είναι ένας χώρος αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τον ιμπεριαλισμό», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ