Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέο λουτρό αίματος

ΚΑΡΑΤΣΙ.--

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και πάνω από 12 τραυματίες είναι ο απολογισμός χτεσινής - νέας - βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον σιιτικού τεμένους στην πόλη - λιμάνι Καράτσι του Πακιστάν το απόγευμα της Δευτέρας, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο. Ο βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε στο σιιτικό τέμενος και όταν οι φρουροί αντελήφθησαν ότι κάτι συνέβαινε κι επιχείρησαν να τον σταματήσουν πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε. Ενας συνεργός του σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έξω από το τέμενος.

Οπως μεταδίδει το Ασοσιέιτεντ Πρες, περίπου 200 σιίτες νέοι, έξαλλοι λόγω της επίθεσης, επιτέθηκαν σε σουνιτικό εστιατόριο, ενώ έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα.

Τρεις μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή, είχε σημειωθεί επίθεση και στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, με 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

  • Ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκχ δήλωσε χτες από το Νέο Δελχί ότι η διμερής προσέγγιση με το Πακιστάν συνεχίζεται, κάλεσε την κυβέρνηση του στρατηγού - «προέδρου» Μουσάραφ να διαλύσει τα «τρομοκρατικά στρατόπεδα» στο Κασμίρ, ενώ πρόσθεσε ότι το μόνο που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη βήμα προς βήμα προσέγγιση είναι μια «σημαντική τρομοκρατική επίθεση».
  • Κάπου 55.000 εργαζόμενοι σε εταιρία τηλεπικοινωνιών απεργούν στο Πακιστάν, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τους «συμπεριφερθεί εξαιρετικά αυστηρά».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ