Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επαίνεσε το βιβλίο αυτό «που συμβάλλει στην αναζωογόνηση του Ολυμπιακού Πνεύματος», καθώς «εμπεριέχει τα πολύτιμα στοιχεία της ιστορίας, της τέχνης και θρησκείας, το βαθύτερο πνεύμα και ιδεώδες των Ολυμπιακών Αγώνων», και για την «εύληπτη γλώσσα του συγγραφέα» και για την εκλεκτή δουλιά του εκδότη.
Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης τόνισε ότι το βιβλίο «βγάζει τον αναγνώστη από τη μεταφυσική και το μύθο και του γνωρίζει την πραγματικότητα, την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμα και τα ονόματα των Ολυμπιονικών αποκτούν μια καθημερινότητα. Αλλά και οι εικόνες (σ.σ. 360 φωτογραφίες από 32 μουσεία) δεν αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι εντυπωσιασμού, αλλά υπομνηματίζοντας το κείμενο, μετατρέπονται και οι ίδιες σε κείμενο και αντίστροφα το κείμενο μετατρέπεται σε εικόνες. Το βιβλίο εντυπωσιάζει. Αλλά αυτός ο εντυπωσιασμός μετατρέπεται σε γνώση. Γνώση που, καθώς μπαίνει ανάμεσα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, βοηθά την κοινωνική συνείδηση του αναγνώστη».
Ο Μενέλαος Χρόνης αναφέρθηκε στη δίχρονη και πλέον προσπάθεια να συγκεντρωθεί όλος ο πλούτος γνώσεων, στη μέριμνα για να μην ωραιοποιηθούν οι διοργανώσεις τους στην εποχή μας, στην ανάγκη να υπάρξει η γνώση και η επανεμφύτευση όλων των συστατικών του Ολυμπιακού ιδεώδους (ευγενική άμιλλα, σεβασμός στον πολιτισμό και στο φυσικό περιβάλλον, ανθρωπισμός, φιλία, ειρήνη των λαών).