Μαζική και μαχητική η χτεσινή συγκέντρωση στην πόλη
Από τη χτεσινή συγκέντρωση |
Με μια φωνή, οι εργάτες των «Κλωστηρίων Ναούσης», συνάδελφοί τους από άλλους χώρους και κλάδους δουλιάς, οι άνεργοι της ΤΡΙΚΟΛΑΝ, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, η νεολαία, διαμήνυσαν σε εργοδοσία και κυβέρνηση πως τα σχέδια του Λαναρά να πετάξει στο δρόμο 240 εργάτες, θα σπάσουν πάνω στην ενωμένη και συντονισμένη αντίστασή τους.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ αντάμωσαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και από εκεί με τα πανό των σωματείων και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ υψωμένα, φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε όλο το κέντρο της Νάουσας. Στην πλατεία, όπου κατέληξε η πορεία, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στην ανεργία. Εκεί ήταν και οι εκπρόσωποι των ΕΒΕ που απηύθυναν χαιρετισμό.
Από εκεί ο πρόεδρος του ΕΚΝ, Χ. Τρεμπελής, σημείωσε πως μετά από τόση πείρα που έχουν συσσωρεύσει οι εργαζόμενοι της Νάουσας, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Γι' αυτό, είπε, «καμία ανοχή δε θα δείξουμε σ' αυτή την πολιτική». Στη συγκέντρωση μίλησαν και εκπρόσωποι των σωματείων στα «Κλωστήρια Ναούσης».
Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως δε θα κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Δε θα δεχτούν καμία απόλυση με όποια μορφή κι αν επιχειρηθεί, καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Θα σταθούν κόντρα σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά τους, κόντρα στις κυβερνήσεις του δικομματισμού, που θεσπίζουν νέους αντεργατικούς νόμους στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.