Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την ερχόμενη Κυριακή πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη»

Ο «Κυριακάτικος Ρ» θα δημοσιεύσει ντοκουμέντο με τις θέσεις που επεξεργάστηκε η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Ενα ντοκουμέντο με τις θέσεις που επεξεργάστηκε η ΚΕ του ΚΚΕ για τα 60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη 1945 θα περιλαμβάνει ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης». Ενα ντοκουμέντο απαραίτητο για κάθε κομμουνιστή, φίλο και οπαδό του Κόμματος, αλλά και για κάθε προοδευτικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται να γνωρίζει όλη την πραγματική ιστορική αλήθεια για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα συμπεράσματα και τα διδάγματα από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Που ενδιαφέρεται να γνωρίζει την ιστορική αλήθεια σχετικά με τα εγκλήματα του φασισμού και του ιμπεριαλισμού. Αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά της Σοβιετικής Ενωσης και του ηρωικού Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του φασισμού.

Το ντοκουμέντο αυτό είναι απαραίτητο σήμερα, καθώς ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ-ΕΕ κλπ.), ιδιαίτερα μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και την ΕΣΣΔ, επιδίδονται σε μια ενορχηστρωμένη - κατευθυνόμενη επιχείρηση για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, αναποδογυρίζοντας τα πραγματικά γεγονότα. Κι αυτό με διπλό στόχο:

- Πρώτον, να ξεχαστούν τα ναζιστικά εγκλήματα και οι ευθύνες των ιμπεριαλιστών που εξέθρεψαν και στήριξαν στην άνοδό του το φασιστικό τέρας, και

- Δεύτερον, να υποβαθμίσουν και μειώσουν το ρόλο και την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού, πρώτα απ' όλα της Σοβιετικής Ενωσης και του ηρωικού Κόκκινου Στρατού στην Αντιφασιστική Νίκη, αλλά και, γενικότερα, της Αντίστασης των Λαών και, στη χώρα μας ειδικότερα, της ΕΑΜικής Αντίστασης.

Με τις θέσεις που επεξεργάστηκε η ΚΕ του το ΚΚΕ, τιμώντας τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης, έρχεται να συμβάλει στην ιστορική αλήθεια και την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Κυρίως για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα και διδάγματα από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, στο φόντο της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που εξελίσσεται σήμερα.


Ετσι, με στόχο να φθάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και στη νεολαία της πατρίδας μας το ντοκουμέντο μαζί με το «Ριζοσπάστη», την ερχόμενη Κυριακή, 24 Απρίλη, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι νεολαίοι της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν πανεξόρμηση σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ