Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Συνένοχοι για την «Ολυμπιακή» λεηλασία

Τις ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το επικείμενο ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων επισήμανε ο Π. Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, όπου συζητήθηκε το θέμα και στο οποίο είχαν κληθεί εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Ο Π. Σοφός τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «έβαλαν μπρος τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων» πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν όμως για τη στάση του ΣΥΝ. «Στη Νομαρχία της Αθήνας, σημείωσε, η παράταξη του ΣΥΝ συμφωνεί με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε αγαστή συνεργασία της κεντρικής διοίκησης, της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα». Επιπλέον, τόνισε ότι «στο Δήμο Καλλιθέας η συνδιοίκηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ εγκαταλείπει ολόκληρη την παραλία Τζιτζιφιών και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που χτίστηκαν εκεί στην εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα. Και συμπλήρωσε ότι «στο Ελληνικό ταυτίζονται (οι δυνάμεις του ΣΥΝ) με τις θέσεις του δημάρχου για δημιουργία Συνεδριακού Εκθεσιακού Κέντρου».

Ο Π. Σοφός επισήμανε ακόμα ότι «οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ελέγχουν και τα κορυφαία της συλλογικά όργανα (σ.σ. ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ) προτείνουν να παραχωρηθεί η χρήση, η συντήρηση και η λειτουργία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Η πρότασή τους αυτή» - υπογράμμισε - «δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια προσπάθεια να μετατραπεί η ΤΑ σε "Δούρειο Ιππο" για να περάσει η κρατική περιουσία στα χέρια της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και μάλιστα βγάζοντας για πολλοστή φορά την κεντρική εξουσία από τη δύσκολη θέση να πάρει αυτή την απόφαση». Τέλος, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό της Καλλιθέας να συνεχίσει τον αγώνα του και να μην κατεβάσει τον πήχη των διεκδικήσεων, ως τον μόνο αποτελεσματικό δρόμο.

Τη διαφωνία της για το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή για τη λεγόμενη αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, επισήμανε η «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» Καλλιθέας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα», Β. Δημόπουλος, τοποθετήθηκε κατά του νομοσχεδίου, διεκδικώντας να ανήκουν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο ελληνικό δημόσιο, να αξιοποιηθούν για να προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και να είναι ελεύθερη και δωρεάν η χρήση τους από το λαό και τους εργαζόμενους.

Στη συνεδρίαση η δημοτική Αρχή, η συνδιοίκηση δηλαδή των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, εξέφρασε τις διαφωνίες της σε σχέση με την κυριότητα των εγκαταστάσεων, ζητώντας να περιέλθουν στην αρμοδιότητα του Δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ