Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Ξανάνθισε το τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ 76-63 και κατέκτησε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρωτάθλημα

Μετά το πρωτάθλημα Ευρώπης, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σηκώνει και το αντίστοιχο της Ελλάδας
Μετά το πρωτάθλημα Ευρώπης, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σηκώνει και το αντίστοιχο της Ελλάδας
Τελικά η γιορτή δεν αναβλήθηκε. Ενα μήνα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης ο Παναθηναϊκός, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στέφθηκε και πρωταθλητής Ελλάδας. Τα δυο πιο σημαντικά τρόπαια από τα τρία που διεκδικούσε φέτος το «τριφύλλι» (το άλλο ήταν το Κύπελλο) κατέληξαν στη συλλογή του. Η τρίτη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο κατάμεστο κλειστό του ΟΑΚΑ με 76-63 έδωσε και τυπικά τον τίτλο στην αθηναϊκή ομάδα και το σύνθημα να αρχίσουν οι... χοροί. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ένα «κουβάρι», λούζονταν με σαμπάνιες και κάπνιζαν τα πούρα των πρωταθλητών στα αποδυτήρια. Από την αντίθετη πλευρά το κοντράστ των συναισθημάτων με τους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» να μη θέλουν να πουν πολλά λόγια, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη των τελικών...

Σε πελάγη ευτυχίας για τη δεύτερη σημαντική επιτυχία της ομάδας του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν προλάβαινε να μοιράζει, αλλά και να δέχεται συγχαρητήρια. «Σε όλα τα παιδιά, και σε αυτούς που έπαιξαν πολύ, αλλά και στους υπόλοιπους, όπως και στον τραυματία Καλαϊτζή αξίζουν συγχαρητήρια. Προσπαθήσαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Από την αρχή θέλαμε να παίξουμε γρήγορα, αλλά τελικά τα καταφέραμε στο δεύτερο ημίχρονο», τόνισε ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός που επισήμανε ότι από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η δουλιά για την καινούρια χρονιά.

Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός του «Δικεφάλου» Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε: «Προσπαθήσαμε με όσες δυνάμεις είχαμε για κάτι καλό, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε τύχη. Φτάσαμε μέχρι εδώ και αυτό σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ. Ελπίζω και πιστεύω η προσπάθεια που κάναμε να είναι ένα κίνητρο για κάτι καλύτερο στο μέλλον για τον ΠΑΟΚ».

Στα αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αγχωμένα το παιχνίδι, πράγμα που έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ελπίζει σε κάτι καλό, αφού ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Στην επανάληψη όμως ένα ξέσπασμα στις αρχές για τους γηπεδούχους, όπου με κορυφαίο τον Αλβέρτη πήραν σημαντική διαφορά στο σκορ (56-39), άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Αλβέρτης (17π), Μποντίρογκα (16), ενώ από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι ήταν οι Εντουαρντς (16π), Γιαννούλης (12π).

Προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Πιο κοντά στην έξοδό του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τη Σουπρολίγκα, βρέθηκε ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη νίκη του επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ με 60-54. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-1 και χρειάζονται άλλη μια νίκη για να πάρουν και τυπικά την τρίτη θέση. Υπενθυμίζεται ότι εάν η ΑΕΚ ισοφαρίσει στο τέταρτο παιχνίδι, το τελευταίο και καθοριστικό θα γίνει πάλι στο Φάληρο. Οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη ήταν σαφώς πιο βελτιωμένοι, από ό,τι στον αγώνα του ΟΑΚΑ, και χάρις στις ενέργειες των Τάρλατς και Ρόμπινσον στα κρίσιμα τελευταία λεπτά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να κάνουν το «μπρέικ» και να πάρουν το... διπλό στο ΣΕΦ, αλλά τα λάθη στο τέλος τους στέρησαν αυτό το δικαίωμα. Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Τάρλατς (11π), ενώ από την ΑΕΚ ο Κορωνιός (14π).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ