Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτική απάντηση

Δεν είμαστε υπέρ ή κατά των πολέμων. Αυτά συμβαίνουν και θα συμβαίνουν και τα δυο μέρη έχουν ευθύνες... Δεν παίρνουμε θέση για τον πόλεμο...

Αυτές ήταν οι απαντήσεις στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Διεθνούς Γραφείου Γιατρών Χωρίς Σύνορα G. Rowan και της Ε. Κάκαλου, προέδρου του αντίστοιχου ελληνικού τμήματος, στην ερώτησή μας, για το πού αναφέρεται η αυτοκριτική του ελληνικού τμήματος, κατόπιν της οποίας έγινε δυνατή η επανένταξή του στο Διεθνές Γραφείο, μετά από 4 χρόνια.

Κι όπως καταλαβαίνει ο καθένας, βέβαια, η ερώτηση έμεινε αναπάντητη. Από την άλλη, όμως, είναι αρκετά αποκαλυπτική και η απάντηση, που δόθηκε. Υποτίθεται πως οι γιατροί - ακριβώς λόγω του λειτουργήματος και της αποστολής τους να σώζουν ζωές - έχουν ακόμη περισσότερους λόγους, από τους άλλους ανθρώπους, να είναι κατά των πολέμων. Εχουν περισσότερους ακόμη λόγους, να μην εξισώνουν τον θύτη με το θύμα. Να αποκαλύπτουν τις βαθύτερες αιτίες των σύγχρονων πολέμων, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνον η σωστή και ακριβής διάγνωση μιας ασθένειας οδηγεί στην αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Φαίνεται, όμως, πως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ