Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Διευρύνεται το μέτωπο

Νέες δυνάμεις προσθέτουν τη φωνή τους στα κοινά συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις 18 Απρίλη

Δυναμώνει μέρα με τη μέρα το αγωνιστικό μέτωπο εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων, ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης και του εμπορικού κεφαλαίου για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Κοινά συλλαλητήρια στις 18 Απρίλη έχουν ήδη αποφασιστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, ενώ τα αγωνιστικά τους βήματα συντονίζουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρέμποροι και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στη Μαγνησία, συγκέντρωση - συζήτηση, για το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις και τον περαιτέρω συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, διοργανώνουν την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ Μαγνησίας και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Σε σύσκεψη καλεί και η Επιτροπή Αγώνα των Εμπόρων - Βιοτεχνών - Επαγγελματιών Πάτρας με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην απελευθέρωση του ωραρίου, Κυριακή αργία για όλους», την Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40, ισόγειο).

Στην Αθήνα η κοινή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 μ.μ. Την κινητοποίηση διοργανώνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και φορείς των αυτοαπασχολουμένων και μικρεμπόρων.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις. Η μία θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου στον Ηλεκτρικό Σταθμό και η άλλη την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό. Τις συγκεντρώσεις διοργανώνουν από κοινού η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν ΕΒΕ της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ